http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τη γεωγραφική ένδειξη "Ούζο Καβάλας" κατοχύρωσε η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ.



Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. μετά από σχετική απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας μπορεί να χρησιμοποιεί επίσημα πλέον την εν λόγω γεωγραφική ένδειξη και είναι η μόλις τρίτη σε όλη που αποκτά αυτό το ξεχωριστό προνόμιο

Τη γεωγραφική ένδειξη "ΟΥΖΟ ΚΑΒΑΛΑΣ" μπορεί να χρησιμοποιεί επίσημα πλέον η ποτοποιία του νομού μας, ΕΝΩΣΗ ΠΟΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. μετά από σχετική απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας, η οποία πρόσφατα δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση τόσο για την επιχείρηση όσο και για την ευρύτερη περιοχή γενικότερα, καθώς η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. είναι η τρίτη επιχείρηση πανελλαδικά που αποκτά το δικαίωμα χρήσης γεωγραφικής ένδειξης, μετά το "ΟΥΖΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ" & το "ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ", δικαίωμα μέσω του οποίου προβάλλεται τόσο το ίδιο το παραδοσιακό προϊόν "ΟΥΖΟ ΕΞΤΡΑ", όσο και ολόκληρος ο Νομός Καβάλας. Η καθ' όλα πλέον νόμιμη χρήση της γεωγραφικής ένδειξης "ΟΥΖΟ ΚΑΒΑΛΑΣ" θα αποτελεί ουσιαστικά ένα ακόμα μέσο τουριστικής προβολής του Νομού, εντός και εκτός Ελλάδας, και για το λόγο αυτό η διοίκηση της ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. δεν κρύβει την ικανοποίηση της.
Ιστορία 40 και πλέον χρόνων
Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΤΟΠΟΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1969. Τα 18 ιδρυτικά της μέλη ήταν γόνοι προσφυγικών οικογενειών ποτοποιών του 1922, οι οποίοι ένωσαν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις οικονομικές δυνάμεις τους ώστε να δημιουργήσουν μια επιχείρηση με προοπτική και μέλλον. Μια επιχείρηση που να μπορεί να σταθεί επάξια ενάντια στην ολοένα αυξανόμενη ανταγωνιστική πίεση που ασκούσαν και ασκούν ακόμη οι επώνυμες εταιρίες του κλάδου. Η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. κατάφερε να διατηρήσει μέσα στις 4 δεκαετίες της ύπαρξης της, αμιγώς ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς, γεγονός που αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στον κλάδο των ποτοποιών. Η ΕΝ. ΠΟ. ΚΑ. Α.Ε. κυκλοφορεί εδώ και 40 χρόνια το γνωστό σε όλους μας ΟΥΖΟ ΕΞΤΡΑ.
Πρωτοπορία στην πράξη
Η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. ΑΕ ουσιαστικά κίνησε τα νήματα ανοίγοντας την ίδια στιγμή νέους δρόμους με την διεκδίκηση της χρήσης της γεωγραφικής ένδειξης στο ούζο της. Η διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και χρειάζεται πολύ προσεκτικό σχεδιασμό. Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας καθυστερούν χαρακτηριστικά και εκτός των άλλων απαιτείται ιδιαίτερος χειρισμός. "Για το λόγο αυτό", αναφέρει ο ένας των δύο Δ/ντων Συμβούλων της επιχείρησης κος Κοτίνης, "καθοριστικής σημασίας ήταν η συνεισφορά των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και αρμοδίων υπηρεσιών του Νομού Καβάλας. Δεν είναι υπερβολή να τονίσω ότι όλοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας, κυβερνητικοί και μη, στους οποίους απευθυνθήκαμε, καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι των αρμόδιων υπηρεσιών που επεξεργάστηκαν άμεσα ή έμμεσα το αίτημά μας, έδειξαν προσωπικό ενδιαφέρον και ιδιαίτερο ζήλο για την προώθηση του αιτήματός μας αρχικά και για την έγκρισή του στη συνέχεια. Ο καθένας από την δική του πλευρά στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια μας". Με λόγια ειλικρινούς αναγνώρισης και θερμών ευχαριστιών αναφέρθηκε η Διεύθυνση της ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε, κκ. Ι.Πασαβορίδης και Π.Κοτίνης, προς το βουλευτή Ν.Δ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή, το Δήμαρχο Καβάλας Κώστή Σιμιτσή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας ʼγγελο Τσατσούλη για την ενασχόλησή τους με το θέμα της υποστήριξης του αιτήματος της ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. Επιπλέον έγινε αναφορά στην ουσιαστική βοήθεια που πρόσφερε η Χημική Υπηρεσία Καβάλας υπό τη Διεύθυνση της Σμαρώς Παπακωνσταντίνου και του αρμόδιου υπευθύνου Γεωργίου Δασκαλόπουλου στην άρτια και σωστή προετοιμασία του τεχνικού φακέλου που συνόδευε την αίτηση.
Φιλόδοξος σχεδιασμός για το μέλλον
Μετά από αυτή την σημαντική επιτυχία η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. ατενίζει πλέον το μέλλον με νέα προοπτική. Στους κύριους στόχους της υπάγεται η εξωστρέφεια και η έντονη παρουσία της σε νέες αγορές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Αρχές του νέου έτους θα ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας υποκαταστήματος στο Ναύπλιο, ενώ σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκονται και οι ενέργειες για αντιπροσώπευση της ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. στη Δυτική Μακεδονία. Οι εξαγωγές θα ξεκινήσουν σταδιακά από τη Βουλγαρία, όπου υπάρχει ήδη συνεργάτης, και θα εστιάσουν στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, όπου η ελληνική ομογένεια έχει έντονη παρουσία. Η προώθηση των εξαγωγών γίνεται κυρίως με τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις. Τον Οκτώβριο του 2009 συμμετείχε η εταιρεία στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών "ANUGA" στην Κολωνία της Γερμανίας και τον Μάρτιο του 2010 θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση ποτών 'PROWEIN" στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας. Η καθοδήγηση και υποστήριξη από το Επιμελητήριο Καβάλας ήταν ιδιαίτερα σημαντική και αποδεικνύει ότι το έμψυχο δυναμικό του Επιμελητηρίου Καβάλας υπό την προεδρία του κου Τσατσούλη αποτελεί όχι μόνο τύποις αλλά κατ ουσία αρωγό των τοπικών επιχειρήσεων στις αναπτυξιακές τους προσπάθειες.
"Η παράδοση έχει θέση στο μέλλον..."
Το έμψυχο δυναμικό της εταιρίας χρησιμοποιεί ως μοχλό ανάπτυξης την αγάπη και το μεράκι για τη δουλειά, τη γνώση και την εμπειρία του ποτοποιού που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, την πίστη στην σταθερά υψηλή ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος, τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με σύγχρονο τεχνολογικό και μηχανολογικό εξοπλισμό καθώς και την πολυετή υποστήριξη και αγάπη του καταναλωτικού κοινού του Νομού Καβάλας. Με αισιοδοξία και σιγουριά η εταιρία ατενίζει το μέλλον, αποσκοπώντας όχι απλά στην επιχειρηματική επιβίωση, αλλά κυρίως στη διεύρυνση της υπάρχουσας αγοράς, στη δημιουργία ιδιαίτερα ανταγωνιστικών και ποιοτικά διακεκριμένων νέων προϊόντων και βέβαια στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Χωρίς υπερβολές και παράλληλα με σταθερά και μελετημένα βήματα η ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. ΑΕ χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο το Νομό Καβάλας για να επιτύχει τόσο την επιχειρηματική διάκριση όσο και την προβολή του τόπου της. Αυτό αποτελεί, κατά τα λεγόμενα της Διεύθυνσης της εταιρίας, τον ελάχιστο φόρος τιμής στην Καβάλα για τα 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της ΕΝ.ΠΟ.ΚΑ. Α.Ε. στη γενέτειρά της.
Γιάννης ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

 Πηγή: evdomi.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr