http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

''Αγωνιστική Συνεργασία'': Έμφαση στην μεσογειακή διατροφή


Ο επικεφαλής της ''Αγωνιστικής Συνεργασίας'' περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετράκος κατά την εισήγησή του στην ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου για την αγροτική ανάπτυξη της περιφέρειας, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι ''η περιφέρεια έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να αναδειχτεί ως κατ' εξοχήν περιοχή παραγωγής αγροτικών προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, ποιότητας αλλά και αναγνωρισιμότητας. Αγροτικών προϊόντων που αποτελούν και συνθέτουν την ελληνική μεσογειακή διατροφή''.
Πρόσθεσε όμως ότι, ''ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας, η βασική δηλαδή παραγωγική δύναμη που θα δημιουργήσει το καλάθι βιώνει τραγικά οικονομικά αδιέξοδα. Οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας και απογοήτευσης, σε δραματική κυριολεκτικά κατάσταση. Ακούσαμε ωραίες ιδέες και
εκφωνήσεις. Τα έχουμε ακούσει και στο παρελθόν. Χορτάσαμε από μεγάλες κουβέντες, ότι οι αγρότες είναι η ραχοκοκαλιά της πατρίδας. Η αγροτική οικονομία τελεί υπό κατάρρευση και οι αγρότες απειλούνται με αφανισμό ως αποτέλεσμα των πολιτικών που άσκησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όλα τα τελευταία χρόνια''.

Χρειάζεται, τόνισε, ένας συνολικός εθνικός σχεδιασμός. Μια εθνική αγροτική στρατηγική, ''γιατί διαφορετικά τα μόνα καλάθια που θα γεμίζουν θα είναι αυτά που θα δίνουν οι Δήμαρχοι και ο Περιφερειάρχης στους υπουργούς και τους πολιτικούς αρχηγούς που θα επισκέπτονται την περιοχή μας'' και κατέληξε λέγοντας ότι, ''δεν σας εμπιστευόμαστε, κ. υπουργέ, γιατί οι κυβερνήσεις σας έχουν δώσει δείγματα γραφής στο παρελθόν αλλά και στο παρόν. Γι' αυτό πρέπει να υπάρξει ανατροπή αυτών των πολιτικών της κυβέρνησης του μνημονίου και της τρόικας. Προϋπόθεση για αυτά είναι ένα ισχυρό ενωμένο μαζικό αγροτικό συνδικαλιστικό και συνεταιριστικό κίνημα και ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο αγώνα αντίστασης ανατροπής. Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες''.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/01a20f07-bd30-4610-ae06-3dfa3e3c3b98

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr