http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

«Δοκιμάζουμε υπέροχα Cabernet Sauvignon» στο Wine Club THESSALONIKI'96


Cabernet Sauvignon
Ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στο Excelsior Hotel


Γαλλική ποικιλία, ο βασιλιάς των ερυθρών σταφυλιών. Το συναντάμε παντού, όπου υπάρχει αμπελώνας στην υφήλιο. Και ίσως, η περισσότερο αξιοσημείωτη ιδιότητα του CabernetSauvignon είναι το ότι μπορεί να ταξιδεύει, να απλώνει τις ρίζες του σε περιοχές που δεν έχουν καμία (εδαφο-κλιματική) σχέση μεταξύ τους και ωστόσο να δίνει πάντα κρασιά πυκνά, όλο δύναμη, με μεγάλη αντοχή στον χρόνο. Κρασιά που με την πρώτη γουλιά ξεχωρίζουν και φωνάζουν πως είναι Cabernet.

 

Το σερβίρουμε στο ποτήρι μας και θαυμάζουμε τον πλούσιο καταρράχτη από υγρά κόκκινα πετράδια.
Το μυρίζουμε. Φραγκοστάφυλα και πράσινες πιπεριές χορεύουν στον αέρα δίπλα σε βανίλια, βούτυρο, σοκολάτα.
Γευόμαστε την πληθωρικότητα, την τιθασευμένη δύναμη, την απίστευτη ισορροπία.

Στην επόμενη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI ’96, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011 στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα δοκιμάσουμε ορισμένες από τις κορυφαίες ετικέτες Cabernet Sauvignon που παράγει ο ελληνικός αμπελώνας.
Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 πραγματοποιούνται στο Excelsior Hotel (Μητροπόλεως 23, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 021020).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, καλέστε στο τηλ. 2310 888311


Το Wine Club THESSALONIKI ’96 είναι μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα. Συνδυάζει την εμπειρία 15 χρόνων λειτουργίας με τη σωστή οινική ενημέρωση, την εκπαίδευση και τη φιλική ατμόσφαιρα. Απευθύνεται στους φίλους του καλού κρασιού που ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα του, αλλά και σε εκείνους που θέλουν να ανακαλύψουν αυτόν τον γοητευτικό κόσμο.

Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Μαθαίνουμε και γευόμαστε τη γευστική τους αρμονία με συγκεκριμένα εδέσματα. Ταξιδεύουμε επίσης. Επισκεπτόμαστε αμπελουργικές περιοχές, αμπελώνες και οινοποιεία.

Έχοντας μέσα στα προηγούμενα χρόνια γνωρίσει σχεδόν 1.400 κρασιά, συνεχίζουμε και φέτος την περιήγησή μας σε διάσημες αμπελουργικές περιοχές. Θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, θα πληροφορηθούμε τις πιο πρόσφατες οινικές τάσεις παγκοσμίως.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr