http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών την εβδομάδα από 29 Μαΐου έως 4 Ιουνίου

 

Αύξηση στην στη ζήτηση πορτοκαλιών, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων στα λιμάνια της Νοτίου Αφρικής, με τις τιμές να κυμαίνονται σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα. Όμως παρουσιάζονται προβλήματα με τα φορτηγά αυτοκίνητα από την έλλειψη εισαγωγών. Παράλληλα, δυναμικά συνεχίζονται οι εξαγωγές καρπουζιών. Οι τιμές όμως βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, δεδομένου ότι οι εξαγωγές μας συμπέσανε με τις εξαγωγές των Ισπανών αλλά και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικράτησαν στις καταναλωτικές αγορές.


Τώρα που τελειώνουν οι εξαγωγές ισπανικών καρπουζιών, η έλλειψη φορτηγών δεν βοηθάει στο να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση.
Συνεχίστηκαν επίσης οι εξαγωγές για τα βερίκοκα και ροδάκινα με σχετικούς μικρούς ρυθμούς και αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα η ροή των εξαγωγών για τα συγκεκριμένα προϊόντα.
Δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την έλλειψη αυτοκινήτων (ψυγείων και φορτηγών), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas, ζήτησε την επείγουσα Σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής του Συμβουλίου Εξαγωγών και προτείνει τη χορήγηση αδειών σε αυτοκίνητα τρίτων χωρών, για τη μεταφορά των θερινών φρούτων τόσο προς τη Δυτική Ευρώπη όσο και προς τη Ρωσία.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 29/5 έως 4/6/2010, είναι οι εξής:
  • Μανταρίνια: 32.046 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.652 τόνων
  • Πορτοκάλια: 253.441 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 198.977 τόνων
  • Λεμόνια: 453 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 357 τόνων
  • Γκρέιπ Φρούτ: 363 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 348 τόνων
  • Ακτινίδια: 46.421 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 40.032 τόνων
  • Αγγούρια: 19.561 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 17.011 τόνων
  • Μήλα: 15.772 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 9.668 τόνων
paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr