http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Τα αγροτικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν την Ελληνική Οικονομία.




Για κλοπή εθνικού πλούτου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό προαναγγέλοντας σύντομα την προκήρυξη δράσων επιθετικής προώθησης-προβολής των ελληνικών προϊόντων σε κομβικές αγορές-στόχους, με αξιοποίηση ερευνών και μελετών ανά χώρα προορισμού και ανά προϊόν, προκειμένου να..... μεγιστοποιηθούν τα αποτελέσματα των προωθητικών δράσεων έκανε λόγο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου .
Προτεραιότητα του Υπουργείου είπε ο κ. Καρχιμάκης είναι η «σύνδεση προώθησης-προβολής των επώνυμων και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων με τον τουρισμό, σε όλες του τις μορφές (αγροτουρισμός, εναλλακτικός τουρισμός, γαστρονομικός τουρισμός), ώστε να εδραιωθεί η ελληνικότητα προϊόντων όπως η φέτα, το ελαιόλαδο, οι ελιές, το κρασί κ.α.».
Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ο συνολικά ο κλάδος των τροφίμων και ποτών, να βρίσκονται στο πυρήνα και να αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της Εθνικής Στρατηγικής Εξωστρέφειας τόνισε η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη και αποφασίστηκε ο Σύνδεσμος να αποτελεί δίαυλο επικοινωνίας των εξαγωγικών επιχειρήσεων με το ΥΠΑΑΤ, συγκεντρώνοντας σχετικές πληροφορίες, ώστε να κινητοποιούνται άμεσα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου.
Ο Πρόεδρος του ΟΠΕ, κύριος Αλέκος Χολέβας, έθεσε τον Οργανισμό, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία του στην υπηρεσία των Ελλήνων Εξαγωγέων, υπογραμμίζοντας την «ιδιαίτερη σημασία των αγροτικών προϊόντων και των τροφίμων για τις ελληνικές εξαγωγές».
Η Πρόεδρος του ΠΣΕ, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη και η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου, κυρία Αλεξάνδρα Χαζάπη-Πίττα, τόνισαν την ανάγκη άρσης αντικινήτρων για τις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, κάνοντας ειδική αναφορά στα Πιστοποιητικά Υγείας και Εξαγωγών και στους Ελέγχους Ποιότητας. Ο αντιπρόεδρος του ΠΣΕ, κύριος Δημήτρης Κουτσολιούτσος υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), που «έχουν γίνει στόχος εξαγωγέων από Τρίτες Χώρες».
agroschannel.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr