http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Διπλή φροντίδα για το ίδιο τσεκ με τη νέα ΚΑΠ



ImageΠερισσότερες υποχρεώσεις για λιγότερες ενισχύσεις φέρνει η μετάβαση στο νέο καθεστώς άμεσων κοινοτικών ενισχύσεων που αναμένεται  να ισχύσει στη μετά το 2013 εποχή, αποκαλύπτει σε ειδικό οχτασέλιδο φάκελο η εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο 27 Νοεμβρίου αποκλειστικά μαζί με το περιοδικό Profi. Οι υποχρεώσεις έρχονται από τα νέα φιλοπεριβαλλοντικά πρότυπα, που καλούνται να εφαρμόσουν οι αγρότες και οι περικοπές από την προωθούμενη προσπάθεια «ισοκατανομής» των άμεσων ενισχύσεων μεταξύ των 27 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όλα όσα προέκυψαν από το επίσημο πολιτικό κείμενο προτάσεων της Επιτροπής, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 18 Νοεμβρίου, αλλά και από τις διευκρινήσεις που έδωσε ο Έλληνας διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Πολιτικής, Τάσος Χανιώτης, κατά την πρώτη παρουσίαση του θέματος σε ειδήμονες του αγροτικού χώρου, στα γραφεία της Ε.Ε. στην Αθήνα. Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες στον ειδικό φάκελο αυτού του φύλλου της εφημερίδας.
Παρά τον πακτωλό χρημάτων - περίπου 2 δισ. ευρώ - που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, ότι θα «ρίξει» στην αγροτική οικονομία μέχρι το τέλος του 2011, μέσω του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», όπως αποκαλύπτει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, τα στοιχεία από τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους λένε άλλα…
Την ανάγκη να αντιληφθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι της αλυσίδας γάλακτος, κρέατος και συναφών προϊόντων ότι αποτελούν τα πόδια που στερεώνουν το τραπέζι που λέγεται Ελλάδα, ζήτησε από βιομηχανίες, παραγωγούς και κτηνοτρόφους, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη κατά την ημερίδα «η Βορειοελλαδική Γαλακτοβιομηχανία. Το παρόν και το μέλλον», που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η υφυπουργός  υπογράμμισε, ότι μόνο η νομιμοποίηση των σταυλικών μονάδων αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της ελληνική κτηνοτροφίας. Διαβάστε αποκλειστικά στην εφημερίδα του Σαββάτου όλα όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, αλλά και στο περιθώριο αυτής.
Ακόμα, ενημερωθείτε από την εφημερίδα του Σαββάτου, για τις τελευταίες εξελίξεις στην αγορά των βασικών αγροτικών προϊόντων. Όσον αφορά τα σιτηρά, η ευνοϊκή συγκυρία της υψηλής ζήτησης σε διεθνές επίπεδο σε συνδυασμό με τις ικανοποιητικές τιμές των δημητριακών στα χρηματιστήρια «άδειασαν» φέτος τις αποθήκες τόσο των Ενώσεων, όσο και των παραγωγών να αδειάσουν, κάτι που σαφώς και δεν είχε συμβεί πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Το σκληρό σιτάρι σημείωσε σημαντική ζήτηση και πωλήθηκε με μια τιμή κοντά στα 190 ευρώ ο τόνος το καλής ποιότητας προϊόν.
Την ίδια ώρα, το βαμβάκι συνεχίζει τη διορθωτική του πορεία, καταβάλλοντας προσπάθειες σταθεροποίησης. Ωστόσο, τα βασικά θεμελιώδη στοιχεία διατηρούνται, και ενώ το προϊόν έχει διορθώσει χρηματιστηριακά 35 σεντς/λίμπρα από τα υψηλά, κυρίως λόγω μειωμένης ζήτησης από την Κίνα και ισχυροποίησης του δολαρίου, στην ελληνική αγορά οι πράξεις γίνονται με κάποια αιγυπτιακά κλωστήρια στα 150 σεντς/λίμπρα.

http://www.agronews.gr/content/view/62448/200/lang,el/ 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr