http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Λιγότερο πλεόνασμα ζάχαρης «βλέπει» ο ISO

 
Αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για το παγκόσμιο πλεόνασμα ζάχαρης τη σαιζόν 2010 - 2011 (με μελέτη που συντάχτηκε για τους μήνες Οκτώβριος / Σεπτέμβριος), στους 1,29 εκατ. τόνους, έναντι προηγουμένης πρόβλεψης του Αυγούστου για πλεόνασμα 3,22 εκατ. τόνων ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης (ISO).
«Παρόλο που το μέγεθος του διεθνούς πλεονάσματος που προβλέπει ο ISO έχει αναθεωρηθεί προς τα κάτω... το πλεόνασμα παραμένει πλεόνασμα. Και δεν υποστηρίζει τα διάφορα «σενάρια» περί σημαντικής ανόδου των τιμών, κάτι που συνέβαινε μέχρι προσφάτως», ανέφερε ο ISO, στην τριμηνιαία έκθεση του για τις προοπτικές της αγοράς.
Η μείωση του πλεονάσματος αντικατοπτρίζει εν μέρει τις προς τα κάτω αναθεωρημένες προβλέψεις για την παραγωγή της Κίνας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ουκρανίας και Κολομβίας.
Έλλειμμα στον ορίζοντα
Για τη σαιζόν 2009-2010, ο Διεθνής Οργανισμός Ζάχαρης προβλέπει έλλειμμα στους 3,84 εκατ. τόνους. Πριν από δύο εβδομάδες, οι τιμές τα προθεσμιακά συμβόλαια ζάχαρης είχαν ενισχυθεί στα επίπεδα των 33,39 σεντς ανά λίβρα, στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα
ετών.
Οι τιμές έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες, εξαιτίας ανησυχιών ότι η Κίνα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, εν μέσω των γενικότερων προσπαθειών για συγκράτηση του πληθωρισμού.
Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του ISO, για τη σαιζόν 2011-2012 αναμένεται μικρό πλεόνασμα γύρω στους 2,5 εκατ. τόνους, με τον Οργανισμό να επικαλείται βελτιωμένη παραγωγή σε Βραζιλία, Κίνα και Ρωσία.
«Παρόλο που ένα πλεόνασμα τέτοιου μεγέθους δεν αναμένεται να αλλάξει δραματικά την αναλογία αποθεμάτων προς κατανάλωση, ίσως η επόμενη σαιζόν να αποτελέσει την πρώτη από το 2007 όπου θα καταγραφεί βελτίωση της αναλογίας», καταλήγει η έκθεση.
paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr