http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΖΥΜΑΡΙΟΥ, ΑΡΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ...ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ! (ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΩΜΙΟΥ)

Σε υπαίθριο φούρνο θα  μετατραπεί αυτην την εβδομάδα η πλατεία Αριστοτέλους. 
Αιτία; Το 2ο φεστιβάλ ψωμιού που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη. Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει εξαιρετικές εκδηλώσεις, που συνδέουν το Ψωμί με την τέχνη, τον πολιτισμό και την ελληνική παράδοση... 
Φανταστείτε ότι στο κέντρο της Πλατείας Αριστοτέλους θα λειτουργεί ένας μύλος, που θα αλέθει το σιτάρι και στη συνέχεια θα μεταφέρεται στο φούρνο της γειτονιάς, δίπλα, όπου θα ετοιμάζεται η ζύμη. Τη ζύμη αυτή θα την παίρνουν κάθε ημέρα 200 παιδάκια του δημοτικού, τα οποία μαζί και με τους αρτοτεχνίτες θα έχουν την ευκαιρία να φτιάξουν τα δικά τους ψωμιά, αρτοσκευάσματα και κουλούρια.

Πότε θα συμβούν αυτά; Από την ερχόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, αρτοτεχνίτες και παιδιά θα παράγουν όλοι μαζί περί τα 2.000 ψωμιά, ενώ την τελευταί ημέρα  η παρασκευή κουλουριού αναμένεται να ξεπεράσει το 1 εκατ. τεμάχια.

Η καθημερινή παραγωγή άρτου θα παραδίνεται σε διάφορα ιδρύματα της πόλης, ενώ αναφορικά με την παρασκευή των υπεράριθμων κουλουριών, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης Νεόφυτος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «είναι ένας φιλόδοξος στόχος και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί».

Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Άρτου, που διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας και το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης "Προφήτης Ηλίας", υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη στήριξη της Νομαρχίας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος που εμπνεύστηκε και επιμελείται η διοργανώτρια εταιρία http://www.gruppofl.com/ μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να μυηθούν στα μυστικά κατασκευής του άρτου και να ενημερωθούν από αθλητές και διατροφολόγους για τη διατροφική πυραμίδα του ψωμιού.

Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του Φεστιβάλ την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση με τίτλο "Άρτος και Κινηματογράφος" στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον, όπου θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ με θέμα το ψωμί, ενώ θα μιλήσουν άνθρωποι της τέχνης και του λόγου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη διοργάνωση έγινε πέρυσι στην Αθήνα και η επισκεψιμότητα ξεπέρασε τα 2,5 εκατ. άτομα, ενώ το 2011 το φεστιβάλ θα «ταξιδέψει» σε άλλη πόλη της Ελλάδας. Στο Νομό Θεσσαλονίκης λειτουργούν 700 αρτοποιεία.
http://psema-gr.blogspot.com/2010/10/blog-post_2602.html

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr