http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Eπενδύσεις 50 εκατ. ευρώ από τη Μύθος Ζυθοποιία

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/beer1.jpg
Να διπλασιάσει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά μπίρας στοχεύει μέσα στην επόμενη πενταετία η Μύθος Ζυθοποιία και για το σκοπό αυτό δρομολογεί επενδύσεις ύψους 50 εκατ. ευρώ μέσα στο διάστημα αυτό.
 
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Soren Brink στο πλαίσιο συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, η Μύθος Ζυθοποιία κατάφερε να ενισχύσει τη θέση της πουλώντας αυτή τη στιγμή το 11% της μπίρας που διακινείται στην ελληνική αγορά.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Brink,  οι εγχώριες κατ’ όγκον πωλήσεις της ενισχύθηκαν την περασμένη χρονιά κατά 2%. Εάν ληφθεί υπόψη ότι η αγορά μπίρας συνολικά κινήθηκε πτωτικά κατά 5%, το μερίδιο της Μύθος Ζυθοποιία αυξήθηκε κατά σχεδόν 3%.
Ο κύκλος εργασιών διευρύνθηκε επίσης φτάνοντας τα 64,580 εκατ. ευρώ έναντι 61,054 εκατ. ευρώ το 2008 (αύξηση 5,75%).
Ακόμα καλύτερη η επίδοση στο μέτωπο της κερδοφορίας, με τα κέρδη προ φόρων της
Μύθος να διαμορφώνοντα στα 7,538 εκατ. ευρώ το 2009 έναντι 2,881 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, δηλαδή αύξηση 161,6%.
Η στρατηγική της μείωσης και εξορθολογισμού των δαπανών (από λειτουργικά και διοικητικά) και η εταιρεία θα συνεχίσει να την ακολουθεί και φέτος, ενώ σημαντική συμβολή στα αποτελέσματα είχε και η ώθηση συγκεκριμένων σημάτων, όπως η μπίρα Kaiser.
 
Επενδύσεις στις υποδομές
Για το διάστημα της επόμενης πενταετίας η εταιρεία σχεδιάζει επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ, αρχής γενομένης από την παραγωγική μονάδα της Θεσσαλονίκης όπου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πρόγραμμα εκσυγχρονισμού με ανανέωση του υλικοτεχνικού της εξοπλισμού. Θα ακολουθήσουν πρωτοβουλίες της εταιρείας που έχουν να κάνουν με την εμπορική δραστηριότητα και, πιο συγκεκριμένα, το μάρκετινγκ και τα σημεία πώλησης.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η μητρική Carlsberg εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την παραγωγή στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι απίθανο η μπίρα Carlsberg ή μέρος της να αρχίσει να παρασκευάζεται στην Ελλάδα.
Τέλος, σχετικά με το γνωστό ζήτημα του ανταγωνισμού και την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που εκκρεμεί, ο κ. Brink τόνισε ότι η εταιρεία του έχει εμπιστοσύνη στην αρχή και τις αποφάσεις της, ωστόσο σημείωσε ότι είναι ανάγκη η αγορά να λειτουργεί με βάση τις αρχές του ανοιχτού και δίκαιου ανταγωνισμού. 
http://www.agronews.gr/content/view/58006/240/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr