http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ζητάει ελέγχους τώρα το Υπουργείο μετά τις καταγγελίες .




Αυστηρούς ελέγχους συμμόρφωσης (κανονικούς και έκτακτους) οι οποίοι θα επικεντρώνονται στα συσκευαστήρια, στα σημεία φόρτωσης των προϊόντων, καθώς και στα σημεία εξόδου από τη χώρα ζητάει με έγγραφο του το υπουργείο αγροτικής Ανάπτυξης απο τις Νομαρχίες . Σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία μας όπως αναφέρετε παρατηρείται και....... φέτος διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών από τη χώρα μας προς χώρες της Ε.Ε. , κυρίως Βαλκανικές, τα οποία είναι ατυποποίητα και φορτώνονται απευθείας από το χωράφι σε επαναχρησιμοποιημένα μέσα συσκευασίας ή ακόμη και χύμα στα μέσα μεταφοράς με αποτέλεσμα εκτός την καταστρατήγηση των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, τη δυσφήμηση των ελληνικών προϊόντων στις αγορές των κοινοτικών χωρών και ενδεχομένως τον κίνδυνο της υγείας των καταναλωτών στις χώρες αυτές.
Παρακαλούνται οι επόπτες των Π.Κ.Π.Φ. κ Π.Ε. σε συνεργασία με τους ποιοτικούς ελεγκτές των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης των Ν.Α. και σε εφαρμογή της Κοινοτικής και Εθνικής Νομοθεσίας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι συμμόρφωσης (κανονικοί και έκτακτοι) οι οποίοι θα επικεντρώνονται στα συσκευαστήρια, στα σημεία φόρτωσης των προϊόντων, καθώς και στα σημεία εξόδου από τη χώρα. Επιπλέον θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι για όλα τα φορτία που αποστέλλονται σε χώρες της Ε.Ε. πραγματοποιούνται από τους συναλλασσόμενους οι προβλεπόμενες από την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία αναγγελίες στη Βάση Δεδομένων των συναλλασσομένων (Μητρώο).
Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διενέργεια των ελέγχων συμμόρφωσης, για ορισμένα προϊόντα όπως π.χ. καρπούζια, βερίκοκα κ.α., ισχύουν οι γενικές προδιαγραφές εμπορίας οι οποίες προβλέπονται στο μέρος Α του Παραρτήματος I του Καν. (ΕΚ) 1580/2007 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ή όταν ο κάτοχος των προϊόντων αυτών είναι σε θέση να το αποδείξει, οι προδιαγραφές που έχουν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE). Για άλλα προϊόντα όπως ροδάκινα, νεκταρίνια, επιτραπέζια σταφύλια κ.α. ισχύουν οι ειδικές προδιαγραφές εμπορίας οι οποίες περιλαμβάνονται στο μέρος Β του ως άνω παραρτήματος.
Σε περίπτωση που παρατηρείται καταστρατήγηση των διατάξεων της ισχύουσας Κοινοτικής και Εθνικής νομοθεσίας οι υπεύθυνοι θα παραπέμπονται στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων.
Παρακαλείσθε όπως μας κοινοποιήσετε τα στοιχείων των ελέγχων που θα διενεργηθούν από τις υπηρεσίες σας, και τις τυχόν περιπτώσεις παραπομπής στις αρμόδιες επιτροπές επιβολής κυρώσεων.
Το σοβαρό θέμα ανέδειξε ο εκπρόσωπος της INCOFRUIT HELLAS την προηγούμενη εβδομάδα επισημαίνοντας τα προβλήματα κυρίως στο εμπόριο των καρπουζιών 
http://www.agroschannel.com/index.php?option=com_content&view=article&id=4260:2010-06-16-12-31-13&catid=35:georgia1&Itemid=57

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr