http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Περιπτώσεις εισαγωγής μαϊμού – φέτας στη Σουηδία διερευνά η ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης

 
Η προτίμηση των Σουηδών για κατανάλωση φέτας γίνεται εντονότερη με την πάροδο του χρόνου, εντασσόμενη στη γενικότερη στροφή προς υγιεινότερες διατροφικές συνήθειες (μεσογειακή κουζίνα, ελαιόλαδο, κ.λπ.) και προς νέες κουζίνες και γεύσεις (π.χ. εξωτικά μη ευρωπαϊκά είδη). Η ελληνική φέτα κερδίζει μερίδια στη σουηδική αγορά, ωστόσο δεν λείπουν φαινόμενα εισαγωγής στη χώρα λευκών τυριών από άλλες χώρες, με την επωνυμία φέτα.

Η εισαγωγή φέτας γίνεται κυρίως από τις ομογενειακές επιχειρήσεις εισαγωγής ελληνικών τροφίμων (Fontana Food κ.ά.), ενώ η λιανική διακίνηση γίνεται από τις μεγάλες ολιγοπωλιακές αλυσίδες σούπερ-μάρκετ ειδών διατροφής στη Σουηδία (ICA, COOP κ.λπ.), επισημαίνει σε σχετική έκθεση το γραφείο οικονομικών & εμπορικών υποθέσεων Στοκχόλμης
Κατοχύρωση ονομασίας προέλευσης
Όλο και συχνότερο είναι το ενδιαφέρον Ελλήνων παραγωγών για
εξαγωγή οικολογικής φέτας, δεδομένης της ευαισθησίας των Σουηδών σε οικολογικά προϊόντα. Αρμόδιος οργανισμός για την πιστοποίηση οικολογικών ειδών διατροφής στη Σουηδία είναι ο KRAV (www.krav.se), στην ιστοσελίδα του οποίου και στην κατηγορία «τυριά διάφορα» (ήτοι εκτός των σκληρών) αναφέρονται αρκετά τυριά φέροντα την επωνυμία «φέτα». Παρατίθεται κατωτέρω κατάλογος αυτών, με λεπτομέρειες για την εκάστοτε εταιρία εμπορίας:
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/1b46afe1-a299-4074-a871-8cceae4dc775

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr