http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::cherry news:: Ημέρες κερασιού στην Αγιά

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

* Τιμή στο μόχθο του παραγωγού
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») - Του Γιάννη Γουργιώτη
Με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το Μεταξοχώρι και ο Δήμος Αγιάς διοργανώνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο την 31η Γιορτή Κερασιού τιμώντας, έτσι, το μόχθο του κερασοπαραγωγού και διαφημίζοντας το δεύτερο σε δυναμική, μετά το μήλο, προϊόν της ευρύτερης περιοχής.
Από το πρόγραμμα που εξεδόθη, για το Σάββατο 12 Ιουνίου προβλέπονται τα εξής: Στις 7:30 μ.μ. προσέλευση επισήμων στην πλατεία. Στις 8:00 μ.μ. αγιασμός, ομιλίες και χαιρετισμοί. Στις 8:30 μ.μ. εγκαίνια των εκθέσεων στο Παρθεναγωγείο (έκθεση ζωγραφικής του Στρατή Παπακωνσταντίνου, γλυπτική εγκατάσταση «Μεταλλαγμένος Αγυιεύς» του Χρήστου Κ. Αλευρά, ψηφιδωτά του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου – τμήμα της ΝΕΛΕ Λάρισας με επιμορφώτρια την κ. Ρένα Καρανίκα). Στις 9:30 μ.μ. περιήγηση στα περίπτερα στην πλατεία (φωτογραφικά στιγμιότυπα του Μεταξοχωρίου από τον Δ. Μητσώλα, δραστηριότητες του Τοπικού Αρχείου Αγιάς – Γ.Α.Κ., δράσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Μαυροβουνίου, τοπικά προϊόντα από τον Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, προϊόντα από το εργαστήρι γεύσεων «ΓΙΑΜ», από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γερακαρίου και το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Θεονία»). Στις 10:30 μ.μ. συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας.
Για την Κυριακή 13 Ιουνίου προβλέπεται: Στις 8:30 π.μ. κατάβαση του μονοπατιού Ανατολής – Μεταξοχωρίου και άφιξη στην πλατεία του Μεταξοχωρίου στις 10:30 (στις 7:30 π.μ. αναχώρηση με λεωφορείο από την Ιερά Μονή της Παναγίας Μεταξοχωρίου προς την Ανατολή). Στις 11:00 π.μ. δραστηριότητες για παιδιά (κυνήγι του «χαμένου κερασιού», εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα το κεράσι, γωνιά κατασκευών με καθοδηγήτρια την Ευαγγελία Χατζούλη). Στις 8:30 μ.μ. παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δήμητρας.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της γιορτής, από τις 11:00 π.μ. ως τις 2:00 μ.μ. και από τις 6:00 μ.μ. ως τις 10:00 μ.μ. θα είναι ανοιχτό για τον κόσμο το παραδοσιακό κηροπλαστείο του Δημήτρη Γεωργοβίτσα.
Στην οργανωτική επιτροπή της Γιορτής συμμετέχουν ο Δήμος Αγιάς, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου, το Τοπικό Συμβούλιο Μεταξοχωρίου, το Τοπικό Αρχείο Αγιάς των Γ.Α.Κ. και ο Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου. Συνδιοργανωτές είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Αγροτικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου.
 


eleftheria.gr





Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr