http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::milk industry news:: Με κέρδη παρά την κρίση το 2009 για την ΤΡΙΚΚΗ

 
Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Εργοστασίου Γάλακτος Τρικάλων, με τα μέλη της διοίκησης, να μην χάνουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον της Συνεταιριστικής επιχείρησης, παρά την μείωση των κερδών που ανήλθαν σε 137.000 ευρώ το 2009 σε τζίρο 15,3 εκ. ευρώ.

Τα κέρδη του 2008 ήταν 540.000 ευρώ και η πτώση αποδόθηκε στην καθυστέρηση εκταμίευσης κονδυλίων από χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση επενδύσεων.
«Το 2009 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εργοστασίου Κώστας Μαράβας, προσθέτοντας ωστόσο πως  οι πωλήσεις των προϊόντων βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο και επισημαίνοντας πως πλέον υπάρχουν και οι νέες αγορές της Λάρισας, των Γρεβενών, της Καστοριάς και των Αθηνών, όπου αρχίζουν να καθιερώνονται τα προϊόντα του «Τρίκκη».
Για την τιμολογιακή πολιτική του «Τρίκκη» απέναντι στους παραγωγούς της Δυτικής Θεσσαλίας που

αποκλειστικά συνεργάζεται το Εργοστάσιο, ο κ. Μαράβας, ανέφερε πως «συγκεντρώσαμε 12.235.000 κιλά αγελαδινού γάλακτος, με μέση τιμή αγοράς 0,45 ευρώ ανά κιλό, όταν η μέση τιμή αγοράς για την Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του ΕΛΟΓΑΚ για το 2009 ήταν έως 0,36 ευρώ ανά κιλό, 3.500.000 κιλά περίπου πρόβειο γάλα με μέση τιμή αγοράς τα 0,96 ευρώ ανά κιλό και 900.000 κιλά γίδινου γάλακτος».
Θέτοντας και τους στόχους του «Τρίκκη» για το 2010, ο κ. Μαράβας, ανέφερε πως είναι αύξηση του τζίρου κάτι που τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν να έχει επιτευχθεί, η σταθεροποίηση των πωλήσεων στην περιοχή των Τρικάλων και της Καρδίτσας, η αύξηση των πωλήσεων στην αγορά της Δυτικής Μακεδονίας της Λάρισας και κυρίως της Αθήνας, η μείωση των εξόδων λειτουργίας του εργοστασίου και ειδικότερα της μισθοδοσίας με περιορισμό των προσλήψεων, η μείωση των εξόδων διοίκησης και διάθεσης των προϊόντων στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, η υλοποίηση του νέου επενδυτικού μας προγράμματος στο πλαίσιο του νόμου 3299/2004 με ποσό 2 εκ. ευρώ, καθώς και του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Το Δ.Σ. του «Τρίκκη», καλείται να εξετάσει προσεχώς και πρόταση που προέρχεται από την ΕΑΣ Καλαμπάκας και σύμφωνα με την οποία, ζητείται η από κοινού εκμετάλλευση αποθηκών της ΕΑΣ Καλαμπάκας, προκειμένου να δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας Γάλακτος και στην ΕΑΣ Καλαμπάκας.
paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr