http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Η ποιότητα κι όχι η ποσότητα μετράει

 

Βάρος στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα των αγροτικών προϊόντων πρέπει να ρίξει η χώρα μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς εκεί βρίσκεται η παραγωγική δύναμη της χώρας μας, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την εξαγωγική μας δραστηριότητα.

Ειδικότερα αν αναλογιστούμε, ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές διαθέτουν υψηλή αγοραστική δύναμη και έχουν μεγάλες απαιτήσεις ως προς τους υγειονομικούς κανόνες, την ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν. Αυτή η ποιότητα, πρέπει να έχει σφραγίδα ελληνική! Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και εκεί πρέπει να επενδύσουμε, στην «εκπαίδευση» των Ελλήνων και
ξένων καταναλωτών.
Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ημερίδας με θέμα  «Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια - Η Ελληνική Προοπτική», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης και η Eurobank EFG, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο Movenpick Resort, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ο υφυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως πρέπει οι Έλληνες παραγωγοί να προσανατολιστούν σωστά, παρουσιάζοντας μια δυναμική στρατηγική εξαγωγικής δράσης, με τους εξής τρόπους:
- ισχυροποιώντας τα ελληνικά προϊόντα με ταυτότητα
- στηρίζοντας τη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία
- τηρώντας τις υψηλές προδιαγραφές παραγωγής και μεταποίησης των ελληνικών προϊόντων και
- αξιοποιώντας την ασφάλεια που προσφέρει η εντοπιότητα των προϊόντων μας.
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/5a61f97e-ca61-46e3-a7b4-89378678289a

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr