http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::wine news:: Το μεγαλύτερο κατάστημα κρασιών Bordeaux άνοιξε στο Παρίσι

Το μεγαλύτερο κατάστημα κρασιών Bordeaux άνοιξε στο Lafayette Gourmet στη Boulevard Haussmann, στο Παρίσι.
Το νέο κατάστημα βρίσκεται εντός της ναυαρχίδας Galeries Lafayette που είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός στο Παρίσι μετά τον Πύργο του Άιφελ, με 25 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.
Η 250m2 Bordeauxthèque είναι μία κοινή επιχείρηση που στεγάζεται στη Galeries Lafayette, αλλά ανήκει

και "τρέχει" από το εμπορικό σπίτι του Μπορντό,Duclot, που ανήκει στον Jean Francois Moueix, ιδιοκτήτη του Pétrus, μαζί με το γιο του Jean.
Περιέχει πάνω από 12.000 φιάλες κόκκινο κρασί, με μία μικρή επιλογή από γλυκά και ξηρά λευκά. Επιπλέον 50.000 φιάλες, βρίσκονται σε μια αποθήκη στο Παρίσι, με πρόσβαση σε 5 εκατομμύρια φιάλες στο Μπορντό.
Η γκάμα τιμών ξεκινά από €3.90 για ένα AC Bordeaux, μέχρι €20,000 για ένα Chateau Mouton Rothschild 1945, με την εγγύηση για κάθε φιάλη, ότι προήλθε απευθείας από το chateau η από τις αποθήκες της εταιρείας στο Μπορντό.
"Πολλοί επισκέπτες του καταστήματος δεν θα έχουν γνώσεις για τα κρασιά του Μπορντό, αλλά έχουμε μια απαράμιλλη ποικιλία παλαιότερων εσοδειών από τα πιο πρεστιζάτα chateaux, τα περισσότερα από τα οποία έφτασαν απευθείας στα χέρια μας από τα ίδια τα chateaux" λέει ο Jean Moueix, ο οποίος πρόκειται να γίνει πρόεδρος του γκρουπ μετά τη συνταξιοδότηση του πατέρα του το 2011.
Η γκάμα περιλαμβάνει όλα τις δεύτερες ετικέτες των first growths -δέκα χρονιές του Fort de Latour, 6 του Carruades – συν ένα flight του Haut Brion Blanc που πηγαίνει πίσω στο 1978, 12 χρονιές του Montrose, 24 του Yquem από το 1896 (€7,500) στο 2006.
Κάθε ένα από τα first growths έχει 30 χρονιές να προσφέρει, με 32 χρονιές Petrus. Το θρυλικό Cheval Blanc 1947 είναι διαθέσιμο στα €13,500.
Υπάρχει επίσης τεράστια γκάμα, φιαλών μεγάλου-φορμάτ, που περιλαμβάνει Impériales, Jéroboams και Nabuchodonosors. Ένα 15 λίτρων Lynch-Bages 2000 πωλείται €7,000.
Στο Duclot group, ανήκουν δύο ακόμα σημεία λιανικής πώλησης στο Μπορντό, συν πολλά καταστήματα τύπου αποθήκης στο Παρίσι.
Ο Moueix πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το άνοιγμα Bordeauxthèques στο Βερολίνο η στη Σαγκάη σε υποκαταστήματα της Galeries Lafayette, η ενδεχομένως σε άλλα μεγάλα καταστήματα πολυτελείας στον κόσμο.
krasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr