http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::olive oil news:: Καθηλωμένες οι τιμές του ελαιολάδου



H αναμενόμενη αύξηση της παραγωγής σε Ελλάδα και Ισπανία αναμένεται να καθηλώσει περαιτέρω τις τιμές του ελαιολάδου. Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση της εσωτερικής αγοράς τόνισε ο επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης κ. Νίκος Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αναφορικά με το "πάγωμα" των τιμών ελαιολάδου που έχει διαπιστωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. "Η ανθοφορία στην Κρήτη συνεχίζεται με ικανοποιητικό βαθμό και αν δεν έχουμε πρόβλημα από την πλευρά της δακοκτονίας ή των καιρικών συνθηκών μπορεί να θεωρούμε ότι θα έχουμε πολύ μεγάλη σοδειά. Ανάλογη καλή σοδειά αναμένεται να έχει και η Ισπανία, περίπου 1,4 εκ. τόνους. Αυτά τα δεδομένα όμως, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που πλήττει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τις Ευρωπαϊκές χώρες, που δεν θα επιτρέψει άνοδο στη λιανική, δεν προοιωνίζουν ευχάριστες εξελίξεις στο επίπεδο των τιμών του παραγωγού", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Ο επιστημονικός σύμβουλος του ΣΕΔΗΚ υπογράμμισε τη σημασία των δομικών αλλαγών ειδικά στο σύστημα φύλαξης και εμπορίας του ελαιολάδου. "Θα πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουμε να διορθώσουμε εσωτερικά την κατάσταση, δηλαδή, να δημιουργηθούν μεγάλες μονάδες και να σταματήσει η υπερπροσφορά που γίνεται με τα πολυάριθμα ελαιοτριβεία και τους εμπόρους που έχουμε στην Κρήτη. Είναι ευχάριστο, έστω και καθυστερημένα, που το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ξεκινήσει τη διαβούλευση για την αναδιάρθρωση του συνεταιριστικού κινήματος.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια ελληνική, κρητική καταναλωτική συνείδηση, να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να προωθήσουμε τα τοπικά μας προϊόντα, το ελαιόλαδο, την κρητική διατροφή, γιατί το αντίθετο, η υιοθέτηση ξένων διατροφικών προϊόντων, μεταφέρει οπωσδήποτε απασχόληση από την Ελλάδα στο εξωτερικό", ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για το ζήτημα αυτό ο ΣΕΔΗΚ συνεχίζει την οργάνωση των εκδηλώσεων με την επωνυμία "Δρόμοι της ελιάς" που μετά τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Λασίθι θα γίνουν και στο Ηράκλειο στις 8 Μαΐου.

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr