http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::f&b industry news:: Με …300% «έτρεξε» στο τρίμηνο η 3E

http://www.agronews.gr/images/stories/logotypa/coca-cola-neo-logo.jpg
Υπερτριπλάσια κέρδη σε σχέση με ένα χρόνο πριν εμφάνισε η Coca-Cola 3E στο πρώτο τρίμηνο του 2010, καθώς το πρόγραμμα περικοπών απέδωσε καρπούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο ελληνικός όμιλος εμφιάλωσης, ο οποίος ανοίγει το χορό των αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του έτους, εμφάνισε στο εξεταζόμενο διάστημα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη 25 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 7 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, που αντιστοιχούν σε κέρδη ανά μετοχή ύψους 0,07 ευρώ έναντι 0,02 ευρώ πέρυσι. Σημειώνεται ότι τα κέρδη του ομίλου είναι υψηλότερα των εκτιμήεσων των αναλυτών οι οποίοι τοποθετούσαν τα κέρδη στα 14 εκατ. ευρώ.
Την ίδια περίοδο ο όγκος των πωλήσεων κατέγραψε πτώση 2%, διαμορφούμενος στα 431 εκατ. unit cases, με έσοδα 1,377 δισ. ευρώ, σταθερά σε σχέση με πέρυσι.
Σε συγκρίσιμη βάση τα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 52 εκατ. ευρώ, 26% υψηλότερα σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009.
Οι Καθαρές Ταμειακές Ροές έφτασαν τα 65 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά €56 εκατ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola 3E, κ. Δώρος Κωνσταντίνου δήλωσε «Η κερδοφορία της Εταιρείας μας βελτιώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο, αποτέλεσμα το οποίο αντανακλά τα οφέλη από την εφαρμογή των προγραμμάτων περικοπής κόστους την περασμένη χρονιά, σε συνδυασμό με τη θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη σε ένα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον, με την ψυχολογία των καταναλωτών να παραμένει αδύναμη και τις συνθήκες στις χρηματαγορές αβέβαιες, σε βαθμό που συνεχίζουν να επηρεάζουν δυσμενώς την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών σε αρκετές από τις αγορές μας. Αυτό οδήγησε σε μια περαιτέρω μείωση του όγκου πωλήσεων στο πρώτο τρίμηνο, αν και ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Θεωρούμε ενθαρρυντικά κάποια πρώιμα σημάδια οικονομικής σταθεροποίησης σε σημαντικές χώρες, κυρίως στις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες αγορές μας. Παρ’ όλα αυτά παραμένουμε επιφυλακτικοί, δεδομένου ότι το πρώτο τρίμηνο είναι, λόγω εποχικότητας, ένα από τα λιγότερο σημαντικά τρίμηνα για τη δραστηριότητά μας και οι οικονομικές συνθήκες συνεχίζουν να επιδεινώνονται σε κάποιες χώρες δραστηριοποίησής μας.
Η έμφασή που δίνει ο Όμιλος στην δημιουργία ταμειακών ροών συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα, ενώ η συνεχής χρηματοοικονομική πειθαρχία αναμένεται να υποστηρίξει την κερδοφορία μας στο σύνολο της χρονιάς. Αν και αναμένουμε ο ρυθμός ανάκαμψης να ποικίλει ανάμεσα στις αγορές μας, παραμένουμε σίγουροι ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά την στρατηγική μας στην αγορά προκειμένου να επιτύχουμε υψηλού ρυθμού ανάπτυξη σε βάθος χρόνου.»

www.agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr