http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::beer news::Mειωμένα έσοδα στο α’ τρίμηνο για τη Heineken

http://www.agronews.gr/images/stories/content_images_old/heineken.jpg
Οι αυξήσεις στις τιμές πώλησης αντιστάθμισαν εν μέρει τους συρρικνωμένους όγκους πωλήσεων για τη Heineken, όμως συνολικά η ολλανδική ζυθοποιία (Τρίτη μεγαλύτερη του κόσμου βάσει εσόδων) δεν απέφυγε την μείωση των εσόδων στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 3,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, διαμορφούμενα στα 2,94 δις ευρώ, ενώ οι όγκοι πωλήσεων μειώθηκαν κατά 3,5%.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η πτώση ήταν μεγαλύτερη στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καθώς ο τριπλασιασμός του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη Ρωσία επιβάρυνε τους όγκους πωλήσεων. Οι οικονομικές συνθήκες σε Ευρώπη και Αμερική παρέμειναν ασταθείς, ενώ οι κρύοι μήνες του χειμώνα άσκησαν πιέσεις στους όγκους, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία ανέφερε πως αύξησε τις τιμές στις περισσότερες αγορές της στο πρώτο τρίμηνο του έτους, σε χαμηλότερο ωστόσο επίπεδο συγκριτικά με το 2009.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και έκτακτων στοιχείων εμφάνισαν μονοψήφια αύξηση, ωθούμενες κυρίως από τα χαμηλότερα κόστη και τη βελτιωμένη τιμολόγηση.

Η εταιρεία απέφυγε να δώσει outlook (πρόβλεψη) για το υπόλοιπο του έτους.

Οι μετοχές της Heineken έκλεισαν την Τρίτη στα 37,26 ευρώ.

agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr