http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::whisky news:: ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΟΥΙΣΚΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Το παλαιότερο single-malt whisky του κόσμου παρουσιάστηκε σε κάστρο του Εδιμβούργου την Πέμπτη με τη συνοδεία ήχου από πίπιζες και φρουρούμενο από παραδοσιακούς φρουρούς.
Το 70 ετών Mortlach θα πωλείται £10,000 η φιάλη. Αποστάχθηκε στις 15 Οκτωβρίου του 1938 και μετά μεταφέρθηκε σε βαρέλια που είχαν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή Sherry πριν να εμφιαλωθεί 70 χρόνια αργότερα στις 15 Οκτωβρίου του 2008.
Το ουίσκι

μέρος της γκάμας των Gordon & MacPhail's, παρουσιάστηκε σε κρυστάλλινη καράφα, σε σχήμα δάκρυ, με ασημένιο πώμα.
Είναι τοποθετημένο επίσης σε ασημένια βάση και πακεταρισμένο σε ξύλινο κουτί από Βραζιλιάνικο ξύλο. Μόνο 54 μεγάλες και 162 των 200ml φιάλες είναι διαθέσιμες προς πώληση.
Οι μικρότερες φιάλες, πακεταρισμένες κατά τον ίδιο τρόπο, πωλούνται προς £2,500.
Ο Michael Urquhart,εμπορικός διευθυντής των Gordon & MacPhail's, περιέγραψε το λανσάρισμα σαν μία ιστορική στιγμή στην ιστορία του Σκωτσέζικου ουίσκι: Πιστεύουμε ότι το Mortlach 70 ετών είναι ένα malt χωρίς ανταγωνιστή.

Γευστικές σημειώσεις:
"Εκπληκτική φρεσκάδα για ένα ουίσκι που μπήκε στα βαρέλια πριν από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο" λέει ο Stuart Peskett. Μύτη φρουτώδης καπνιστή με νύξεις καμμένης ζάχαρης, στόμα μπαχαρένιο και έντονο αρωματικά, με νότες φλούδας πορτοκαλιού και κομματιών μήλου.

Πηγή:karasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr