http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::cyprus food news:: Κύπρος: Σχεδόν ολική η καταστροφή των καλλιεργειών πατάτας

http://cobornsdelivers.files.wordpress.com/2009/11/potatoes-1.jpg

Το θέμα των αποζημιώσεων των πατατοπαραγωγών, των οποίων η φετινή παραγωγή καταστράφηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα Κοκκινοχώρια καθώς και περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας αλλά και της επαρχίας Πάφου, συζήτησε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας.Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ντίνος Χατζηνικόλας ανέφερε πως στόχος της σημερινής συζήτησης ήταν να διαφανεί με ποιους τρόπους μπορούν να στηριχθούν οι πατατοκαλλιεργητές, πέρα από τις αποζημιώσεις που θα λάβουν από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης.
Ο Ν. Χατζηνικόλας είπε ότι προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη τροχοδρομηθεί διαδικασίες που σύντομα θα φέρουν αποτελέσματα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πατατοπαραγωγοί θα δικαιωθούν και θα πάρουν τις ανάλογες αποζημιώσεις.
Από την πλευρά του, ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι η Επιτροπή έθεσε επιτακτικά στον Υπουργό Γεωργίας την ανάγκη να πάρει σάρκα και οστά το μητρώο αγροτών.
Ο ΔΗΣΥ, συνέχισε, έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ετοιμασία του μητρώου αγροτών, το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εφαρμογή αγροτικής πολιτικής η οποία να είναι «κατά κόρον στοχευμένη».
Ο κ. Χατζηγιάννης εξέφρασε την λύπη του γιατί «η πατατοκαλλιέργεια για τη φετινή χρονιά οδηγείται σε μια καθολική καταστροφή καθώς το μέγεθος της ζημιάς ανέρχεται περίπου στο 90% - 95% της παραγωγής».

Πηγή: agrotypos.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr