http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Aπάντηση της Creta Farm για τα Εν Ελλάδι

ImageΜε αφορμή κατηγορίες που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με κάποια από τα προϊόντα της Creta Farm, η εταιρεία «με υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας και σεβασμού προς τους καταναλωτές», όπως σημειώνει, απαντάει τα εξής:

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για μια υγιεινή διατροφή, συστήνεται από τις ημερήσιες θερμίδες που χρειάζεται ο καθένας μας, μέχρι το 30% να είναι λιπαρά, αλλά με τη μέγιστη υποκατάσταση των κορεσμένων λιπαρών (ζωικό λίπος) με ακόρεστα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία Creta Farm δημιούργησε τη σειρά προϊόντων «ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ» που κατέχει από το 2001 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε 90 χώρες με τίτλο «Μέθοδος Παραγωγής Προϊόντων με βάση το κρέας, με άμεση ενσωμάτωση ελαιολάδου και μέγιστη δυνατή υποκατάσταση του ζωικού λίπους». Πρόκειται για μία αμιγώς ελληνική ιδέα που άλλαξε τη διατροφή παγκοσμίως στο χώρο των αλλαντικών.

Η πρωτοβουλία της Creta Farm να προχωρήσει στη μέγιστη δυνατή υποκατάσταση ζωικού λίπους με εξαιρετικό παρθένο κρητικό ελαιόλαδο στα προϊόντα της, έχει αναγνωριστεί από μεγάλες διεθνείς ιατρικές ενώσεις, όπως συνέβη στην Αμερική και την Ισπανία, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, η Creta Farm έχει λάβει πιστοποίηση για τα προϊόντα Εν Ελλάδι από το μεγαλύτερο καρδιολογικό οργανισμό του κόσμου καθώς και από το Ισπανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας. Στην Ελλάδα έχουμε πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους καρδιολογικούς οργανισμούς, την Ελληνική Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης, την Εταιρεία Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος καθώς και από την Εταιρεία Υπέρτασης και Καρδιαγγειακής προστασίας για τα προϊόντα Eν Ελλάδι Gourmet.

Οι αναγνωρίσεις αυτές βασίστηκαν στην υποκατάσταση ζωικού λίπους με ελαιόλαδο, που με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία συνάδει με τις σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής για την αντιμετώπιση καρδιοαγγειακών και μεταβολικών νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, πολλές έρευνες που έγιναν στην Ευρώπη και την Αμερική αποκαλύπτουν πως το ελαιόλαδο, όταν αντικαταστήσει το ζωικό λίπος στη διατροφή μας, συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης, έχει αντιοξειδωτική δράση και λόγω της υγρής του μορφής μεταβολίζεται ευκολότερα από το ζωικό λίπος.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του τρόπου παρασκευής των προϊόντων Εν Ελλάδι αποτελούν η πάριζα, το παριζάκι και τα λουκάνικα Φρανκφούρτης, όπου έχει πραγματοποιηθεί η μέγιστη δυνατή υποκατάσταση του ζωικού λίπους με ελαιόλαδο, με το 80% των λιπαρών να προέρχεται από ελαιόλαδο αντί για ζωικό λίπος. Η απομάκρυνση του ζωικού λίπους γίνεται με χειροποίητο τρόπο και το προστιθέμενο ελαιόλαδο είναι στη φυσική του μορφή και δεν έχει υποστεί καμία χημική ή θερμική επεξεργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαστηριακές αναλύσεις σε προϊόντα «Εν Ελλάδι», έδειξαν ότι τα πολύτιμα συστατικά του ελαιολάδου διατηρούνται στο τελικό προϊόν, γεγονός που προσδίδει στα αλλαντικά με ελαιόλαδο ένα πρόσθετο πλεονέκτημα.

Με βάση τα παραπάνω, η Creta Farm από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της έχει αποδείξει ότι σέβεται και τιμά τους καταναλωτές με τον πλέον έμπρακτο τρόπο: την παροχή προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι για το έτος 2009, μέσω των προϊόντων Εν Ελλάδι, η εταιρεία αντικατέστησε 500 τόνους ζωικού λίπους με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Πηγή: agronews.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr