http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

THE FACTOR 2002 TORBRECK VINTNERS


Περιοχή:Barossa/Aυστραλία
Ποικιλία:Shiraz 100%

Ότι πιο ενδιαφέρον που μου συνέβη το Σαββατοκύριακο, ήταν μια φιάλη The Factor 2002 που μου έφερε ο φίλος μου Ευριπίδης ο οποίος μόλις γύρισε από την Αυστραλία.
Μια από τις δέκα ετικέτες του οινοποιείου Torbreck που παράγεται σε 18.000 φιάλες ετησίως. Η φιλοσοφία του οινοποιείου δε διαφέρει από την αντίληψη των μεγάλων κτημάτων παγκοσμίως:τα μεγάλα κρασιά

γίνονται στο αμπέλι και μετά "διαπλάθονται"στη φιάλη. Το όνομα Torbreck βγήκε από ένα δάσος στη Σκωτία όπου εργαζόταν ο ιδιοκτήτης του κτήματος David Powell.
Τα σταφύλια που χρησιμοποιεί προέρχονται από μερικά από τα παλαιότερα κλήματα της Αυστραλίας και ολόκληρου του κόσμου με μέσο όρο ηλικίας τα 60 χρόνια!
Το κρασί ωρίμασε για 24 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια(30% καινούρια, 70% παλιά) και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο.
Οπάκ πορφυρό με φαρδύ βιολετί μηνίσκο. Μεθυστικά αρώματα υπερώριμων μούρων, kirsch, μελάσας, σοκολάτας,καπνού, βιολέτας και βανίλιας. Συγκλονιστικό βάθος, εκπληκτική συγκέντρωση και πολυπλοκότητα στην παλέτα, όπου μέτρια+ οξύτητα, μεταξένιες τανίνες, αλκοόλ 14,5% και γεμάτο σώμα οδηγούν σε μια ατελείωτη φρουτώδη,γλυκιά επίγευση. Τεράστια δύναμη με απίθανη αγνότητα σε ένα εξαιρετικό κρασί, ατόφιο δείγμα ενός υπέροχου Barossa shiraz-αν και βρήκα αρκετά κοινά στοιχεία με το έτερο μεγάλο shiraz του κτήματος το Runrig-. Καλύτερο μέχρι το 2020.
Τιμή: 120€
Βαθμολογία:19-20

από τον expert του είδους
krasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr