http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Blueberries…το «ελιξίριο της νεότητας».


Στέφανη Μιχαηλίδου

Με όραμα τη διάθεση προϊόντων ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας στον κύπριο καταναλωτή, το Αιθέριο διευρύνει την γκάμα των βιολογικών του προϊόντων με τα γνωστά blueberries, (βατόμουρα ή μύρτιλα), με πολλαπλές διατροφικές ιδιότητες και φαρμακευτικές χρήσεις.   Από το γεγονός ότι είναι φτωχά σε λίπος, νάτριο και θερμίδες, κατατάσσονται στην πρώτη βαθμίδα της υγιεινής διατροφής, γιατί συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του οργανισμού και τον προφυλάσσουν από πολλές ασθένειες, δικαίως δε θεωρείται ένα σύγχρονο  «ελιξίριο της νεότητας.

Η διάθεση του προϊόντος αυτού στην κυπριακή αγορά, έγινε δυνατή, σύμφωνα με τη διευθύντρια του Αιθέριο κα Αννη Λεβέντη  ύστερα από συνεργασία με τη μοναδική καινοτόμο φυτεία blueberries στον ελλαδικό χώρο,  που δημιουργήθηκε το 2005, από τον κ. Νικόλαο Παπουτσή.  Είναι, πρόσθεσε, φυτεία βιολογικής γεωργίας κάθετης επεξεργασίας, ώστε εκτός από το φρούτο να υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής μαρμελάδας, αποξηραμένων σε μύρτιλο κομπόστα, χυμό blueberry με ρόδι και τσάι blueberry. To Αιθέριο, ανέφερε, διαθέτοντας όλη την γκάμα των προϊόντων από μύρτιλο, συνεχίζει σταθερά τη διάθεση προϊόντων που προστατεύουν τον ανθρώπινο οργανισμό και το περιβάλλον.
Στο μεταξύ, επιστημονικές μελέτες προσθέτουν συνεχώς  νέα θαυματουργά χαρακτηριστικά στον καρπό αυτό, που είναι  πλούσιος σε βιταμίνες Α,C,E , Β- καροτίνη, ιχνοστοιχεία, κάλλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και φυτικές ίνες και μπορεί να συμβάλει: στην επιμήκυνση της ζωής, στην ανανέωση του οργανισμού, την πρόληψη αλλεργιών, εμφράγματος του μυοκαρδίου, αρτηριοσκλήρυνσης και διατήρηση της υγείας και της νεότητας.
Πιο αναλυτικά οι έρευνες αποδεικνύουν ότι  τα blueberries έχουν αντιοξειδωτικές και αντι-γηραντικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, στην  ομαλή καρδιακή λειτουργία, (μειώνουν τη συγκέντρωση της «κακής» χοληστερόλης), στην ομαλή εγκεφαλική λειτουργία, (προστατεύουν από εγκεφαλικό), στην προστασία του ουροποιητικού συστήματος (μειώνουν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις) και της όρασης  (βελτιώνουν  τη νυκτερινή όραση και αποτρέπουν την κούραση των ματιών).
Η γκάμα των προϊόντων από μύρτιλο διατίθεται στα καταστήματα  Αιθέριο Nature’s Bio Store (Αρχ Μακαρίου Γ 70, στη Λευκωσία  22-817181), Αιθέριο Express (Μαραθώνος 4Α, Μακεδονίτισσα  22-591511), Αιθέριο Express Αρμενίας 67Β, Ακρόπολη  22-518166). Επίσης στο Αιθέριο Express στη Λεμεσό Πέτρου Τσίρου 26Δ, Λεμεσός 25-736073 και στο Αιθέριο Express στη Λάρνακα Λεωφόρος Αρτέμιδος Μπλόκ Λειβαδιώτης 24-665165.
www.sigmalive.com
Έχουμε γράψει στο παρελθόν για το χυμό από την Δράμα που συνδυάζει blueberry με ρόδι, και παράγεται από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δράμας.

http://foodandbeverage-gr.blogspot.com/2009/11/blueberry.html

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr