http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Προσπάθεια δημιουργίας υγιεινού παγωτού από Αμερικανούς ερευνητές


Λίγη υπομονή και το υγιεινό παγωτό θα είναι γεγονός

health.in.gr
Αθήνα: Θα ήταν το όνειρο κάθε ανθρώπου -μικρού και (κυρίως) μεγάλου: η απόλαυση χωρίς ενοχές ενός παγωτού που δεν θα είναι λίγο- πολύ ανθυγιεινό όπως τα σημερινά, αλλά το οποίο, αντίθετα, θα κάνει καλό στην υγεία, επειδή θα περιέχει ωφέλιμα και θρεπτικά συστατικά.
Αν οι Aμερικανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Χημείας Τροφίμων Ίνγκολφ Γκρούεν του Πανεπιστημίου του Μισούρι-Κολύμπια, σύμφωνα με το Live Science, πετύχουν το φιλόδοξο σχέδιό τους, τότε το παγωτό τους αναμένεται να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές.
Οι ερευνητές προσπαθούν να εμπλουτίσουν το παγωτό κυρίως με διαιτητικές ίνες, αντιοξειδωτικά (προστατεύουν τα κύτταρα από τις βλάβες που προκαλούν οι λεγόμενες «ελεύθερες ρίζες») και προβιοτικά (εντερικά βακτήρια που βοηθάνε στην πέψη).
Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι θα έχουν έτοιμο ένα δοκιμαστικό παγωτό σε έξι μήνες, ενώ σε περίπου δύο χρόνια υπολογίζουν ότι ένα τέτοιο παγωτό μπορεί να βγει στην αγορά.
Βέβαια, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται, αν και όταν το παγωτό φθάσει στα καταστήματα, δεν θα πρέπει οι καταναλωτές εγκαταλείψουν την υγιεινή διατροφή τους με φρούτα και λαχανικά και να «το ρίξουν» μόνο στα παγωτά.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι αγοράζουν κάτι για να φάνε, είτε γιατί τους αρέσει η γεύση, είτε γιατί το θεωρούν καλό για την υγεία τους. Αν κάτι συνδυάζει και τα δύο, τότε ακόμα καλύτερα.
Πάντως οι Αμερικανοί επιστήμονες προβλέπουν ότι το υγιεινό παγωτό τους, όταν θα είναι έτοιμο, δεν θα έχει άσχημη γεύση, αλλά πιθανότατα δεν θα έχει και τη σούπερ-γεύση που ονειρεύεται κανείς σε ένα παγωτό, παρόλα αυτά οι καταναλωτές θα το αγοράσουν.
Ο στόχος δεν είναι πάντως εύκολο να επιτευχθεί, επειδή οι υγιεινές νέες ουσίες που πρέπει να προστεθούν, έχουν συχνά πικρή ή γενικά δυσάρεστη γεύση και επιπλέον επηρεάζουν την υφή του παγωτού.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr