http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Δηλώσεις προς τα ΜΜΕ του Πρόεδρου ΕΣΕΕ κ. Δ.Αρμενάκη για τις «Εργασιακές Σχέσεις»

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Εργασία είναι η ίδια η ζωή μας. Η ζωή εξελίσσεται άρα και οι συνθήκες και το θεσμικό πλαίσιο εργασίας πρέπει να επικαιροποιούνται.

Δυστυχώς στην χώρα μας, οι αλλαγές του θεσμικού πλαισίου αλλά και αυτό κάθε αυτό το θεσμικό πλαίσιο είναι τόσο μεγάλο και τόσο πολύπλοκο, που οδηγεί στην μη εφαρμογή του.

Εμείς θέσαμε ευθέως στην σύσκεψη το θέμα της απλοποίησης της διαδικασίας, δηλαδή του περιορισμού του χρόνου που η ελληνική επιχείρηση χρειάζεται για να προσλάβει έναν άνεργο να τον κάνει εργαζόμενο ή εν συνεχεία για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που οι οργανισμοί και το κράτος επιβάλλουν.

Ζητήσαμε επομένως απλοποίηση των διαδικασιών, κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ούτως ώστε ο καθένας να μπορεί να την εφαρμόσει.

Ζητήσαμε επίσης, να δοθεί η δέουσα σημασία στις δραστηριότητες εκείνες που δίνουν δουλειά και όχι σε αυτές που απολύουν. Μιλάω για το εμπόριο και τις υπηρεσίες που αυξάνουν τις θέσεις.

Τέλος, μιλήσαμε για την ανάγκη επιτέλους διασύνδεσης της παιδείας με την εργασία από την δευτεροβάθμια μέχρι και την Δια Βίου Μάθηση.

Συμφωνούμε ότι, δεν μπορεί ο χρόνος συζήτησης σε αυτή την επιτροπή να μακρύνει πολύ. Το 15 Δεκεμβρίου είναι μια εφικτή ημερομηνία και θα είμεθα παρόντες

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα σας εξυπηρετούσανε πιο ευέλικτα ωράρια και εργασιακές σχέσεις στον τομέα του εμπορίου;

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Το εμπόριο αφ' εαυτού του είναι μια ευέλικτη οικονομική δραστηριότητα. Άρα λοιπόν πρέπει να έχει την δυνατότητα να αξιοποιεί τις σύγχρονες μορφές απασχόλησης.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε περισσότερες απολύσεις, επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών;

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Μακράν ημών. Διότι και στην περίοδο της κρίσης είδατε ότι οι απολύσεις ήταν ελάχιστες και εν πάσει περίπτωση αναπληρωνόντουσαν από νέες προσλήψεις.Το εμπόριο, το είπα και προηγουμένως, θα το πω και τώρα, προσφέρει θετικά στην απασχόληση και όχι αρνητικά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κάποια άλλη οργανωτική ομάδα μήπως έχει δείξει κάτι τέτοιο;

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Ρωτήστε τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια διευκρίνιση τελευταία. Για το ζήτημα για το μη μισθολογικό κόστος, το ξαναθέσατε;

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Και βέβαια, διότι υπάρχουν μέσα στο ποσοστό που ο εργαζόμενος και ο εργοδότης πληρώνουν στο ΙΚΑ και εν συνεχεία το ΙΚΑ μοιράζει, υπάρχουν λογαριασμοί οι οποίοι είναι ανενεργοί. Όπως το θέμα της στράτευσης, το θέμα της αφερεγγυότητας κάποιων επιχειρήσεων. Τελικά ένα 3 με 5 τοις εκατό ποσοστό από το 45 περίπου που επιβαρυνόμαστε και εμείς και οι εργαζόμενοι αξιοποιείται για άλλους εκτός των σκοπών για τους οποίους μπήκανε αυτές οι επιβαρύνσεις.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ζητάτε αυτό να φύγει ή να πάει στα ταμία;

Δ. ΑΡΜΕΝΑΚΗΣ: Ζητάμε να περιοριστεί το κόστος και να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους.

http://www.esee.gr/


Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr