http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Με τα επεξεργασμένα τρόφιμα συνδέεται η κατάθλιψη

Μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη έχουν όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες επεξεργασμένων τροφίμων, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.
Παράλληλα, όσοι καταναλώνουν πολλά φρούτα, λαχανικά και ψάρια έχουν μικρότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα από το πανεπιστήμιο University College του Λονδίνου σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Journal of Psychiatry.
Η έρευνα βασίζεται στα στοιχεία για τη διατροφή 3.500 Βρετανών δημοσίων υπαλλήλων και τα ποσοστά εμφάνισης κατάθλιψης μετά από πέντε χρόνια.
Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες – η μία ακολούθησε υγιεινή δίαιτα βασισμένη σε μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και ψαριών και η άλλη κατανάλωνε κυρίως επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τηγανητά, γλυκά, επεξεργασμένο κρέας και γαλακτοκομικά με υψηλά λιπαρά.
Αφού έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία, η εκπαίδευση, η άσκηση, το κάπνισμα και οι χρόνιες παθήσεις, οι επιστήμονες εντόπισαν σημαντική διαφορά στις πιθανότητες εμφάνισης κατάθλιψης.
Συγκεκριμένα, όσοι ακολουθούσαν υγιεινή δίαιτα, είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες κατάθλιψης, ενώ όσοι κατανάλωναν πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν 58% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με όσους κατανάλωναν λίγα.
Παρόλο που οι ερευνητές αναγνώρισαν ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα ότι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη ακολουθούν ανθυγιεινή δίαιτα, θεωρούν ότι δεν είναι τόσο πιθανό να εξηγούνται έτσι τα ευρήματα, καθώς δεν εντοπίστηκε σχέση μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και παλαιότερης διάγνωσης για κατάθλιψη.
Πηγή: BBC
NAFTEMPORIKI.GR

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr