http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οι Οικολόγοι καλούν της ΕΕ να προστατεύσει τα τρόφιμα και τα αγροκτήματα

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ενώνει τη φωνή του με την GREENPEACE και τους αγρότες και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύσει τα τρόφιμα και τα αγροκτήματά και να απορρίψει την έγκριση των γενετικά τροποποιημένων ποικιλιών ρυζιού της Bayer, πατάτας της BASF και αραβόσιτου MON810 της Monsa.

Σε σημερινή ανακοίνωση του Κινήματος αναφέρεται ότι, στις 15 Οκτωβρίου 2009 τέθηκε το ζήτημα της μόλυνσης σοδειών από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ Ευρωπαίοι αγρότες παρέδωσαν στην Επίτροπο Υγείας αίτημα τους για να σταματήσει η έγκριση του γενετικά τροποποιημένου ρυζιού της Bayer.

Το Κίνημα Οικολόγων αναφέρεται ακόμα σε έκθεση της GREENPEACE με τίτλο «Μαρτυρίες της Επιμόλυνσης» που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τεκμηριώνει τους κινδύνους της μόλυνσης από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και τα αποτελέσματα στους οικονομικούς πόρους των τοπικών κοινοτήτων των αγροτών της Ευρώπης.

«Η οικολογική καλλιέργεια προστατεύει το έδαφος, το νερό και τους φυσικούς βιότοπους, παράγει υγιή τρόφιμα και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Καλλιεργώντας, αναφέρεται τέλος, «ένα μίγμα από είδη και ποικιλίες σε ένα χωράφι είναι η αποτελεσματικότερη στρατηγική αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γεωργοί σήμερα γιατί επιτρέπει στη γεωργία να προσαρμοστεί στην αλλαγή του κλίματος, να αυξήσει την αντίσταση στις ασθένειες και να μειώσει τη χρήση φυτοφαρμάκων».

iKypros.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr