Αθήνα,
9 Νοεμβρίου 2012 – Το εστιατόριο SALE & PEPE
συμπληρώνοντας φέτος 20 χρόνια γευστικής
παρουσίας στην καρδιά της Αθήνας,
στο Κολωνάκι, υπόσχεται να προσφέρει για μία ακόμα σεζόν απολαύσεις υψηλού
επιπέδου μέσα από απροσδόκητα προσιτές, γευστικές προτάσεις! Με τους
ευφάνταστους συνδυασμούς και τη δημιουργικότητα του Ivan Ottaviani απολαμβάνουμε καθημερινά
από Δευτέρα έως Κυριακή εξαιρετικά Μενού στην τιμή των 35,00/άτομο με ένα ποτήρι κρασί.
Ειδικότερα, κάθε Τρίτη και Τετάρτη το SALE & PEPE μας προσκαλεί να απολαύσουμε το
Menu Classico
del Chianti, δοκιμάζοντας πιάτα όπως Κοκοράκι εκτραφέν με καλαμπόκι,
γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και λάχανο, σερβιρισμένο με τραγανή πολέντα και
σοταρισμένο σπανάκι και κάθε Πέμπτη
και Παρασκευή το Menu Classico di Pesce με γευστικές επιλογές
όπως Spaghetti
alla chitarra με Vongole και κολοκυθάκια για
τους λάτρεις των spaghetti, Γλώσσα λεμονάτη με πουρέ από φασόλια Cannellini, αρωματισμένη με γλυκό σκόρδο και μανιτάρια ως επιλογή θαλασσινών και Σορμπέ με φρούτα του
δάσους για έναν
γλυκό επίλογο.
Μία μεγάλη έκπληξη μας περιμένει όλους κάθε Κυριακή και Δευτέρα καθώς ο Ivan Ottaviani μαγειρεύει κλασικές
συνταγές και μας προτείνει κρασιά της περιοχής Piemonte, τα οποία θα απολαύσετε
μέσα από το Menu
Classico del Piemonte. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε πιάτα
όπως Agnolotti
γεμιστά με κρέας μοσχαρίσιο σε σάλτσα Brasato και
Brasato μοσχαρίσιο σε κρασί Barolo παλαιωμένο, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με
γλυκό σκόρδο.
Η επιστροφή του SALE & PEPE στα γευστικά
δρώμενα της πόλης, συνοδεύεται από μία μεγάλη γκάμα αγαπημένων πιάτων από την
κάρτα του εστιατορίου, με τη σφραγίδα της βόρειο-ιταλικής κουζίνας, όπως το Carpaccio ροφού από
το Τραγονήσι με λεμόνι, παρθένο ελαιόλαδο, κάπαρη, σχοινόπρασσο και ντοματίνια,
τα Ravioli γεμιστά με ανθότυρο, τυροβολιά Μυκόνου και σπανάκι σε σάλτσα από
βούτυρο και φασκόμηλο και την Bistecca alla Fiorentina, την περίφημη βοδινή
μπριζόλα της Φλωρεντίας, με πράσινη σαλάτα, πατάτες στον φούρνο αρωματισμένες
με δενδρολίβανο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Η πολυβραβευμένη wine list επιστρέφει
Με περισσότερες από 1.400 ετικέτες από διαφορετικές
χώρες του κόσμου και μεράκι για συνεχή αναζήτηση νέων προτάσεων, η βραβευμένη
από το αμερικάνικο περιοδικό “Wine
Spectator”, κάβα του SALE & PEPE περιμένει τη στιγμή που οι
γεύσεις και η διάθεση της παρέας θα αναζητήσουν μία από τις κλασικές ή και πιο
σπάνιες επιλογές κρασιού. Ιταλία, Ελλάδα,
Γαλλία, Γερμανία παρουσιάζουν το καλύτερο οινικό τους πρόσωπο μετά την
προσωπική επιλογή του Ivan Ottaviani. Το κελάρι του SALE & PEPE είναι πάντα
ανοιχτό και προσφέρει τη δυνατότητα επίσκεψης σε όποιον το επιθυμεί.
SALE & PEPE
Αριστίππου
34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102, e-mail: info@saleepepe.gr
www.saleepepe.gr
The Menus €35 /
άτομο
Κάθε Τρίτη και Τετάρτη
Menu Classico del Chianti
·
Antipasti di Bruschette με μανιτάρια, ραγού φασιανού με τα συκωτάκια του,
ντομάτα, με σαλάτα από prosciutto
από τα ορεινά μέρη της Τοσκάνης.
·
Tagliatelle
χειροποίητες με ραγού από φασιανό.
·
Κοκοράκι
εκτραφέν με καλαμπόκι, γεμιστό με λουκάνικο Τοσκάνης και λάχανο, σερβιρισμένο
με τραγανή πολέντα και σοταρισμένο σπανάκι.
ή
·
Φρέσκος
μπακαλιάρος alla Livornese.
·
·
Torta
di Montalcino με crème Patissiere και κομπόστα φράουλας με καρύδια και
·
σορμπέ από
φρούτα του δάσους.
ή
·
Mascarpone με
κομπόστα από βύσσινο και σοκολάτα.
·
1 ποτήρι Chianti Classico
Κάθε Κυριακή και Δευτέρα
Menu
Classico del
Piemonte
·
Ζεστή σαλάτα
από ψητές αγκινάρες στο φούρνο με αμπελοφάσουλα, μικρά λαχανικά εποχής με
σάλτσα Bagna Cauda και πολέντα.
·
Agnolotti
γεμιστά με κρέας μοσχαρίσιο με σάλτσα Brasato.
·
Brasato
μοσχαρίσιο σε κρασί Barolo
παλαιωμένο, με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με γλυκό σκόρδο.
·
Fondant
σοκολάτας κρύο με σορμπέ πορτοκαλιού.
ή
·
Mascarpone με
κομπόστα από βύσσινο και σοκολάτα.
·
1 ποτήρι κρασί Barolo
*Το
συγκεκριμένο Μενού θα ισχύει από 1η Δεκεμβρίου 2012
Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή
Menu
Classico di
Pesce
·
Μεζέδες από
γαρίδες σε σάλτσα Armoricana
·
Spaghetti alla chitarra με Vongole
και κολοκυθάκια
ή
·
Risotto Carnaroli με σουπιές και το μελάνι τους
·
Γλώσσα
λεμονάτη με πουρέ από φασόλια Cannellini,
αρωματισμένος με γλυκό σκόρδο, και μανιτάρια.
·
Semifreddo λεμονιού
με σάλτσα εσπεριδοειδών
ή
·
Σορμπέ με
φρούτα του δάσους
·
1 ποτήρι λευκό
κρασί Ροδίτης - Μοσχοφίλερο
Ώρες λειτουργίας έως τέλη Νοεμβρίου 2012: Δευτέρα έως Παρασκευή 19.00 – 00.00, Σάββατο 15.00 – 00.00, Κυριακή
Κλειστά
Ώρες λειτουργίας από 1η Δεκεμβρίου 2012: Δευτέρα έως Παρασκευή 19.00 – 00.00, Σάββατο 15.00 – 00.00, Κυριακή:
14.00 – 22.00
SALE & PEPE
Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, τηλ. 210 7234102, e-mail: info@saleepepe.gr - www.saleepepe.gr
(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)