http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Chateau του Μπορντό παλαιώνει κρασί στη θάλασσα


Το Chateau του Μπορντό Larrivet Haut- Brion πειραματίστηκε με τη παλαίωση ενός βαρελιού με κρασί του 2009,  βυθίζοντας το μερικώς  στη θάλασσα.
Το βαρέλι βυθίστηκε μεταξύ των πάρκων στρειδιών του Cap Ferret , στην ακτή του Ατλαντικού, είπε το chateau, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Pessac LEOGNAN του Μπορντό .
Ο διευθυντής και οινοποιός του Larrivet Haut Brion, Bruno Lemoine, είπε στο Decanter.com ότι η ιδέα προήλθε από μια συζήτηση μεταξύ φίλων, που ο καθένας έπαιξε ένα ρόλο στο πείραμα. Ο Lemoine προμήθευσε το κρασί, ο καλλιεργητής στρειδιών Joel Dupuch συνεισέφερε τον υποθαλάσσιο χώρο και ο κατασκευαστής βαρελιών Pierre-
Guillaume Chiberry, της Radoux , δημιούργησε ένα βαρέλι 56-λίτρων.
«Ακούμε συχνά για κρασιά που παλαιώσανε στη θάλασσα ότι είναι καλύτερης ποιότητας, έτσι θέλησα να δω τι συνέβη », είπε ο Lemoine, αναφερόμενος στους οίνους που μεταφέρονταν σε μεγάλες αποστάσεις από τη θάλασσα πριν από τον 2οο αιώνα και λέγεται ότι είχαν καλύτερη γεύση κατά την άφιξη.
Για το πείραμα του Larrivet Haut-Brion, δύο όμοια σε μέγεθος βαρέλια γέμισαν με κρασί του 2009 και τους δόθηκε επιπλέον χρόνος παλαίωσης έξι μηνών, σε σύγκριση με την υπόλοιπη συγκομιδή του έτους, το οποίο εμφιαλώθηκε στην συνηθισμένη ώρα τον Ιούνιο του 2011. Ένα από τα επιπλέον βαρέλια αφέθηκε να παλαιώσει στο chateau, και το άλλο καλύφθηκε με τσιμεντένιο κιβώτιο και αφέθηκε στον τόπο στρειδιών του Cap Ferret.
Έπειτα από την εμφιάλωση των δύο βαρελιών τον Ιανουάριο, το chateau οργάνωσε γευσιγνωσίες κρασιού με τον σύμβουλο Michel Rolland, μαζί με την ομάδα του στο κτήμα και μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων.
«Το βαρέλι της θάλασσας ήταν καλύτερο από ό, τι θα έπρεπε να είναι», είπε ο Γάλλος κριτικός κρασιού Μπερνάρ Burtschy. «ήταν πιο μαλακό, με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα από τον κλειδωμένο στην ξηρά  ξάδελφό του.» Η ανάλυση του εργαστηρίου αποκάλυψε ότι το κρασί από τη θάλασσα είχε μαλακότερες τανίνες και ελαφρώς χαμηλότερο αλκοόλ. Τα επίπεδα αλατιού είχαν επίσης αυξηθεί ελαφρώς.
Τα αποτελέσματα έχουν προκαλέσει μόνο την περιέργεια περισσότερο στον Lemoine. «Εμείς θα προσπαθήσουμε και πάλι σε ελαφρώς διαφορετικές συνθήκες, και με διαφορετικές χρονιές», είπε.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr