http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Για το μέλλον του γαλακτοκομικού τομέα συζητούν στην Ευρώπη σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδου

Για το μέλλον του γαλακτοκομικού τομέα συζητούν στην Ευρώπη σε μια  προσπάθεια ανάκαμψης του κλάδουΔιάσκεψη με θέμα «Ποιο είναι το μέλλον για το γάλα», διοργανώνει στις 26 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάζοντας στο επίκεντρο με τον τρόπο αυτό τα προβλήματα του γαλακτοκομικού τομέα, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί ανάκαμψη στον κλάδο. Στόχος της διάσκεψης είναι να συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης γαλακτοκομικών προϊόντων όπως είναι: «Τα συμβόλαια μεταξύ των παραγωγών γάλακτος και των γαλακτοβιομηχανιών, η διαπραγματευτική δύναμη των παραγωγών γάλακτος, τα μέσα της αγοράς, όπως και πληροφορίες για τις αγορές και προϊόντα, την καινοτομία και την έρευνα». Το θέμα ωστόσο απασχόλησε και τα μέλη της COPA-COGECA, σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή και υπουργών Γεωργίας της Κοινότητας.

Ειδικότερα η έρευνα και η καινοτομία είναι τα στοιχεία εκείνα που θα δώσουν ώθηση στον τομέα των ευρωπαϊκών γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με τα όσα τονίστηκαν στην διάρκεια ακρόασης της COPA-COGECA με θέμα την πορεία του γαλακτοκομικού τομέα. Περαιτέρω επενδύσεις στον τομέα αυτό είναι απαραίτητες – τόνισαν οι ομιλητές – προσθέτοντας ότι μια ισχυρή ΚΑΠ, με ένα αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό, είναι απαραίτητα για την ευημερία του κλάδου.

Μάρκετινγκ και ποιότητα
Σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων, οι ηγέτες της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια ακρόασης σχετικά με το μακροπρόθεσμο μέλλον του γαλακτοκομικού τομέα, τόνισαν επίσης την ανάγκη για βελτίωση της εμπορίας και των προτύπων ποιότητας του προϊόντος.
Κατά την διάρκεια της προφορικής διαδικασία με θέμα το γάλα, ο γενικός γραμματέας της COPA-COGECA, κ. Pekka Pesonen επέμεινε « οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων της Ε.Ε. πρέπει να συμμορφώνονται με τις πιο υψηλές ποιοτικές απαιτήσεις που ισχύουν, όπως η σωστή υγιεινή ή τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Έτσι με σαφή διάκριση των προϊόντων τους στην αγορά, μπορούν να καρπωθούν τα οφέλη από αυτές τις αυστηρές απαιτήσεις».
Και πρόσθεσε: «Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την κατάλληλη σήμανση ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν συνειδητές επιλογές σχετικά με τις αγορές τους. Με τον τρόπο αυτό θα φτάνει στους παραγωγούς η προστιθέμενη οικονομική αξία για τα προϊόντα τους. Τα ισχύοντα πρότυπα εμπορίας της Ε.Ε. και της νομοθεσίας για την προστασία των περιφερειακών ιδιότυπων προϊόντων από απομιμήσεις έχουν επίσης αποδειχθεί επιτυχείς και πρέπει να συνεχιστούν. Επίσης, το καθεστώς της Ε.Ε. το οποίο προβλέπει την παροχή γάλακτος σε παιδιά σχολικής ηλικίας είναι ένα παραδοσιακό και αποτελεσματικό εργαλείο προώθησης. Πρέπει να συνεχίσουμε και στο μέλλον και να ενισχυθεί περαιτέρω για να ενθαρρυνθεί η κατανάλωσή τους. Το πεδίο εφαρμογής του συστήματος θα μπορούσε να διευρυνθεί ώστε να περιλαμβάνει περισσότερα προϊόντα και τους δικαιούχους. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να περιλαμβάνει το γάλα που χρησιμοποιείται στην καθημερινή προετοιμασία γεύματος στις σχολικές καντίνες».

Πηγή: agrotypos.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr