http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ικανοποίηση Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για τις μείωσεις των τιμών των τροφίμων


 
«Η δέσμευση των λιανεμπορικών επιχειρήσεων τροφίμων,για απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ από το 11% στο 13% που θα ισχύσει από το νέο έτος σε περισσότερα από 1.500 προϊόντα είναι σημαντικό όφελος για τα ελληνικά νοικοκυριά, με δεδομένο ότι η αύξηση του ΦΠΑ της μεσαίας κατηγορίας κατά 2 μονάδες σημαίνει μια επιβάρυνση της τάξης του 1 δισ. ευρώ ετησίως» σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), σε ανακοίνωσή της.
«Για τον λόγο αυτό, η πρωτοβουλία του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη πρέπει να επεκταθεί σε πολλά ακόμη καταναλωτικά αγαθά και κυρίως σε τρόφιμα επώνυμης και ιδιωτικής ετικέτας» τονίζει δηλώνοντας την ικανοποίησή της για τη δέσμευση μεγάλων επιχειρήσεων για δραστική μείωση των τιμών των τροφίμων.
Η ΕΣΕΕ δηλώνει ότι συμμετέχει δυναμικά στο κάλεσμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης για τη
μείωση των τιμών και στηρίζει τη συμφωνία του υπουργού με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων, καθώς, όπως αναφέρει, στη χώρα μας, περίπου το 30% της δαπάνης του οικογενειακού προϋπολογισμού των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων αντιστοιχεί σε αγορές τροφίμων, ενώ στα υψηλά εισοδήματα αντιστοιχεί μόνο το 15%.

''Γι' αυτό, άλλωστε, τον λόγο οι μειώσεις των τιμών στα τρόφιμα και στα είδη ευρείας κατανάλωσης είναι ίσως το καλύτερο δώρο για τον Έλληνα καταναλωτή. Αυτό, βέβαια, δεν πρέπει να σημαίνει ότι φέτος θα προσφέρουμε ως δώρα Χριστουγέννων τρόφιμα. Η ελληνική αγορά, ιδιαίτερα στις φετινές γιορτές, προσφέρει καλή ποιότητα και σωστή τιμή στα περισσότερα χριστουγεννιάτικα είδη'', όπως αναφέρεται στη σχειτκή ανακοίνωση.

Η πρωτοβουλία μείωσης των τιμών που αναμένεται να επεκταθεί καθ' όλη τη διάρκεια του 2011, σε όλους τους τομείς της αγοράς, θα βοηθήσει ώστε να εξοικονομηθεί διαθέσιμο εισόδημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ, η οποία υπενθυμίζει ότι είναι από τους πρωτεργάτες της καμπάνιας «καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» προκειμένου να υποστηριχθεί ο Έλληνας αγρότης και παραγωγός.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/f24cf0a8-221b-4be5-ad66-eeda799adba7

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr