http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Ελαΐς-Unilever: Αντεπίθεση μακράς διαρκείας

 
 
Η νέα παραγωγική μονάδα μαργαρίνης στο Ρέντη
 
Την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας παραγωγής μαργαρίνης, στις εγκαταστάσεις της στο Ρέντη, ανακοίνωσε η Ελαΐς-Unilever Hellas. Στη νέα αυτή παραγωγική μονάδα θα παράγονται πλέον τα προϊόντα Βιτάμ, Becel, Pro-Activ, Super Fresco και Άλτις Soft.
Mε τη νέα επένδυση δημιουργούνται 120 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες 850 στη χώρα μας. Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ελαΐς-Unilever Hellas, Σπύρος Δεσύλλας «με την έναρξη της λειτουργίας της νέας μονάδας μαργαρίνης εγκαινιάζεται και η παραγωγή τροφίμων της Ελαΐς-Unilever Hellas στον χώρο αυτό, στον οποίο μέχρι τώρα κυρίαρχη θέση είχαν τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού. Με την επένδυση αυτή, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, επεκτείνεται η παραγωγική βάση της εταιρείας στο Ρέντη, ενώ το συγκεκριμένο εργοστάσιο εκσυγχρονίζεται και ενδυναμώνει τη θέση του στο δίκτυο παραγωγικών μονάδων της Unilever διεθνώς».

Το εργοστάσιο του Ρέντη, συνολικής έκτασης 37.500 τ.μ., ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1963 και σήμερα απασχολεί 170 άτομα, παράγοντας προϊόντα για την ελληνική αγορά και για 10 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται η Unilever. Η ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σε 60.000 τόνους σε προϊόντα οικιακής φροντίδας (Χλωρίνη Klinex, υγρά απορρυπαντικά) και 17.000 τόνους σε μαργαρίνες.

O Γρηγόρης Αντωνιάδης, Vice President, National Communications και Media Director της εταιρείας, στις δηλώσεις του για το θέμα, επισήμανε μεταξύ άλλων τη στρατηγική επιλογή της Unilever να εντείνει την επένδυσή της στην Ελλάδα, να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητά της, αλλά και να αυξήσει τα μερίδιά της. Στο πλαίσιο αυτό όπως δήλωσε, η εταιρεία μείωσε συνολικά τον τελευταίο χρόνο τις τιμές των προϊόντων της κατά περίπου 8% (4,4% το 2009 και επιπλέον 3,6% το 2010).

Παράλληλα τόνισε ότι στη νέα παραγωγική μονάδα στο Ρέντη θα προστεθούν και νέα προϊόντα από το 2011, τόσο της εταιρείας, όσο ενδεχομένως και άλλων εταιρειών. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται στη νέα παραγωγική μονάδα να παράγονται και άλλα τρόφιμα, όπως π.χ. καρυκεύματα και σιρόπι παγωτού, ενώ θα μεταφερθεί στο Ρέντη και η μονάδα παραγωγής των προϊόντων Knorr Hellmann’s, που σήμερα βρίσκεται στο εργοστάσιο του Σχηματαρίου. Το τελευταίο αναβαθμίζεται και αναμένεται να μετεξελιχθεί σε ένα υπερσύγχρονο κέντρο logistics για τον όμιλο.

Η Unilever στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, ο όμιλος Unilever, δραστηριοποιείται στους τομείς των τροφίμων, οικιακής φροντίδας και προσωπικής υγιεινής με την επωνυμία Ελαΐς -Unilever Hellas. Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη εταιρεία στη χώρα, με ετήσιο τζίρο το 2009, ύψους 598 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, είναι η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία σε μη διαρκή καταναλωτικά προϊόντα (πλην πετρελαιοειδών) και διακινεί 1800 κωδικούς προϊόντων. Διαθέτει κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής στις περιοχές Ρέντη, Πειραιά, Σχηματαρίου και Γαστούνης.

Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στο 90% των κατηγοριών που δραστηριοποιείται. Κύριοι τομείς δραστηριότητάς της αποτελούν ο τομέας των τροφίμων και ο τομέας ειδών οικιακής και προσωπικής φροντίδας. Τα πιο γνωστά προϊόντα της, στα τρόφιμα, είναι τα ελαιόλαδα και τα προϊόντα ελιάς Άλτις, οι μαργαρίνες Βιτάμ και τα σπορέλαια Φλώρα και Sol, τα προϊόντα Becel Pro.activ, που μειώνουν τη χοληστερίνη και φροντίζουν την αρτηριακή πίεση, οι κύβοι, σάλτσες και σούπες Knorr, τα παγωτά Algida (Μagic, Corneto, Carte D’ Or) και Ben & Jerry’s, το τσάι Lipton, το Knorr Vie, κρύο ρόφημα φρούτων & λαχανικών, οι μαγιονέζες, κέτσαπ και μουστάρδες Hellmann’s και η σάλτσα τομάτας Pummaro.

Στον τομέα ειδών οικιακής και προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, προϊόντα της είναι η χλωρίνη Klinex, τα προϊόντα οικιακού καθαρισμού Cif, τα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων Skip και Cajoline, τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος Dove και Lux, η οδοντόκρεμα Aim, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών Organics και Ultrex και τα αποσμητικά Axe και Rexona.

Η Ελαΐς-Unilever Hellas συνεργάζεται με ποικίλους επιστημονικούς εταίρους σε πρωτοβουλίες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες εστιάζουν στους τομείς της διατροφής, της υγείας και υγιεινής, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Marketing Week (T. 1312)
 
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&arId=32894

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr