http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::krasiagr:: ΜΟΝΟ 10 BRANDS ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ELITE BRANDS 2010 TOY IWSR

Τα αυστηρά κριτήρια των Elite Brands του IWSR και η επίδραση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μερικές από τις μάρκες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, σε σχέση με εκείνες στον κατάλογο του τρέχοντος έτους που γενικά παρουσιάζουν καλύτερη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα από ορισμένους ανταγωνιστές τους.
Πέντε μάρκες κατάφεραν να κερδίσουν τον τίτλο της Elite Brand κάθε χρόνο από τον πρώτο κατάλογο που δημοσιεύθηκε το 2007: Jägermeister, Finlandia, Havana Club, Jameson και

Buchanan.
Οι συνεπής κορυφαίες τέσσερις Elite Brands - Smirnoff, Johnnie Walker, Absolut και Jack Daniel - όλες έπεσαν από τον κατάλογο του 2010 λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Η Βότκα έχει τους περισσότερους νεοεισερχόμενους στον κατάλογο – τέσσερις- στους συνολικά 10.
Η φετινή πρώτη θέση πήγε στην Nemiroff, η οποία υποστηρίχθηκε από την ισχυρή αύξηση στις κορυφαίες δύο αγορές της - τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Παρά την παρουσία της σε περισσότερες από 32 χώρες, η Nemiroff είναι ένα από τα πιο συγκεντρωμένα γεωγραφικά εμπορικά σήματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με 92 τοις εκατό του όγκου της να καταναλώνεται στις κορυφαίες δύο αγορές της.

Η Nemiroff εισήλθε για πρώτη φορά στον κατάλογο του 2008 και διατηρήθηκε στον αριθμό πέντε, μέχρι την αναρρίχηση στο νούμερο ένα το 2010.

Η Finlandia, Sobieski και η ρωσική Standard είναι επίσης τον κατάλογο, με τη ρωσική Standard να είναι η μόνη νεοεισερχόμενη στο φετινό Elite Brands.

Η επιτυχία αυτών των τεσσάρων σημάτων δείχνει τη συνεχιζόμενη δημοτικότητα της βότκας, η οποία τους επέτρεψε να επεκταθούν στις εξαγωγικές αγορές.

Η Ρωσική Standard ήταν επιλέξιμη πέρυσι καθώς το 65 τοις εκατό του όγκου της καταναλώνεται στην εγχώρια αγορά της Ρωσίας, αλλά η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις το 49,1 τοις εκατό των παγκόσμιων πωλήσεων.(CAGR 11,9%).

Η νεοφερμένη, η οποία ξεκίνησε στην Αυστραλία πριν από ένα χρόνο, έκλεισε το έτος με μόλις 21.000 κιβώτια λιγότερα από τον όγκο του 2009 .

Η Brown-Forman Finlandia βρίσκεται στη λίστα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζοντας το μακροπρόθεσμο δυναμικό της μάρκας. Παρά το εμπορικό σήμα της να χάνει σχεδόν 35.000 κιβώτια των εννέα λίτρων, το 2009, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της μάρκας έχει εξασφαλίσει τη διατήρηση ένός εντυπωσιακού μέσου ετήσιου ρυθμού αύξησης άνω του 10% κατά τα τελευταία πέντε χρόνια.


Η Sobieski, που ανήκει στην Belvédère, ήταν μια από τις λίγες μάρκες που παρουσίασε αύξηση, αλλά, επίσης, κατάφερε να επεκτείνει τη διεθνή απήχηση της.

Η επιτυχία της Sobieski παρά τις σημαντικές απώλειες στις παραδοσιακές αγορές της Πολωνίας και της Λιθουανίας υπογραμμίζει γιατί η εκτεταμένη διεθνής απήχηση είναι τόσο σημαντική.

Η Sobieski αντιστάθμισε τις ζημιές στο σπίτι με κέρδη πάνω από 129 τοις εκατό (330.000 κιβώτια) στις ΗΠΑ και 39,6 τοις εκατό (63.000 κιβώτια) στη Γαλλία.

Η Sobieski εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κατάλογο του 2009.

Μόνο δύο σκοτσέζικα ουίσκι μπήκαν στη λίστα -το William Lawson και Buchanan, τα μόνα σήματα από τη Bacardi-Martini και Diageo στη λίστα.

Το Buchanan έχει παρουσιαστεί στη λίστα από τότε που ξεκίνησε το 2007, ενώ το William Lawson μπήκε στον κατάλογο το 2008.

Το William Lawson, τοποθετήθηκε ως συμφέρουσα αξία Σκωτσέζικου οιίσκι σε πολλές από τις κύριες αγορές του, σημειώνοντας αύξηση στις πωλήσεις 133.000 κιβωτίων, μεγαλώνοντας σε όλες τις top 10 αγορές του? Τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν στη Γαλλία και τη Ρωσία.

Το William Lawson πέτυχε τη δεύτερη υψηλότερη αύξηση στη λίστα μετά το Nemiroff.

Το Buchanan έδειξε τη μεγαλύτερη πτώση από τα 10 Elite Brands της χρονιάς, αλλά παραμένει στον κατάλογο χάρη στην εντυπωσιακή ανάπτυξη του μεταξύ 2004 και 2008 (CAGR άνω του 7%).

Το Jägermeister έρχεται στο νούμερο δύο, κινούμενο προς τα πάνω από την έκτη θέση.

Εμφανίζεται στη λίστα από την αρχή και αν και οι πωλήσεις μειώθηκαν το 2009, η μακροπρόθεσμη ανάπτυξή του είναι καλή(το CAGR του είναι πάνω από 7%).

Το Havana Club, ιδιοκτησίας Pernod Ricard, μπήκε στο νούμερο τρία, παρά την παγκόσμια πτώση του κατά 3,4 τοις εκατό.

Το Barceló είναι το μοναδικό άλλο ρούμι στον κατάλογο. Επαναλανσαρίστηκε το 2006, το Barceló έχει κερδίσει δύναμη και αυξήθηκε κατά περισσότερα από 85.000 κιβώτια το 2009.

Η μόνη εταιρεία που έχει περισσότερες από μία μάρκα στη λίστα του τρέχοντος έτους, η Pernod Ricard με το Jameson που μένει στον κατάλογο για άλλη μια χρονιά και ήταν ένα από τα μόλις πέντε της λίστας Elite Brands που είδε αύξηση του όγκου πωλήσεων το 2009.

Μια αξιοσημείωτη απουσία από τη λίστα είναι το προηγούμενο υπ 'αριθμόν 1 Elite Brand, Smirnoff, το οποίο απέτυχε να εδραιώσει την πρόσφατη επιτυχία της σε αγορές όπως η Ινδία, η Πολωνία και η Ισπανία και είδε τεράστιες απώλειες στις λιανικές ταξιδιού.(CAGR +4.5%)


Η Absolut έφυγε επίσης από τον κατάλογο μετά από βαριά μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ και στο ταξιδιωτικό εμπόριο, καθώς και τις περαιτέρω μειώσεις στις βασικές αγορές της όπως το Μεξικό, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα, αφήνωντας τη λίστα με πενταετές CAGR +4.4%.


Bacardi-Martini έχασε δύο μάρκες από τη λίστα. Η Eristoff απέτυχε να ξεπεράσει το απαιτούμενο πενταετές όριο αύξησης του 5 τοις εκατό παρά τη κάποια θετική δραστηριότητα στη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Βραζιλία και την Αυστραλία.

Μετά από χρόνια αψηφώντας την παγκόσμια πτωτική τάση της πώλησης τζιν, το Bombay Sapphire, είναι το μόνο τζιν στον κατάλογο του 2009, που έχασε τον κατάλογο του 2010 έπειτα από πτώση στις παγκόσμιες πωλήσεις 3.950 κιβωτίων.(CAGR +4.2%)

Τα κριτήρια που απαιτούνται για να γίνει μία μάρκα Elite Brand παραμένουν αμετάβλητα από το 2007. Η μάρκα πρέπει να πουλήσει πάνω από 1 εκατομμύριο κιβώτια σε όλο τον κόσμο, με τουλάχιστον 40% των πωλήσεων εκτός της κύριας αγοράς τους να αποδεικνύει τη διεθνή παρουσία, και επίσης να διατηρεί σύνθετο ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης (CAGR) τουλάχιστον 5% για τα τελευταία πέντε χρόνια της ανάπτυξης - 2004 -2009 - να επιδεικνύει διαρκή ανάπτυξη.

Το Top 10 Elite Brands του IWSR για το 2010

1 Nemiroff
2 Jägermeister
3 Havana Club
4 Finlandia
5 Jameson
6 Sobieski Vodka
7 Russian Standard
8 William Lawson
9 Buchanan's
10 Barceló


http://krasiagr.blogspot.com/2010/10/10-brands-elite-brands-2010-toy-iwsr.html

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr