http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οδηγίες από την ΕΑΣ Άρτας για τη Μύγα Μεσογείου στα πορτοκάλια


Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας - Φιλιππιάδας (ΕΑΣΑΦ) καλεί τους παραγωγούς, στα κτήματα των οποίων υπάρχει παραγωγή εσπεριδοειδών, να τοποθετήσουν παγίδες παρακολούθησης της μύγας Μεσογείου. Όπως αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε, με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έγκαιρους ψεκασμούς για τον έλεγχο του πληθυσμού του εντόμου.
 Στην ανακοίνωση της ΕΑΣ αναφέρονται ακόμη τα εξής:Στις παραποτάμιες περιοχές και στις υπερπρώϊμες ποικιλίες μανταρινιάς και πορτοκαλιάς αναμένεται εντός ολίγου να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα των καρπών και υπάρχει κίνδυνος προσβολής τους από τη Μύγα.
 Στις περιπτώσεις όπου προγραμματίζονται δολωματικοί ψεκασμοί, να ξεκινήσουν με την αλλαγή του χρώματος των καρπών και να επαναλαμβάνονται κάθε 7-10 ημέρες μέχρι την αλλαγή χρώματος των καρπών.
Όταν αρχίσει η αλλαγή του χρώματος των καρπών οι δολωματικοί ψεκασμοί δεν είναι αποτελεσματικοί, επειδή η Μύγα Μεσογείου έλκεται περισσότερο από τους καρπούς παρά από την πρωτεΐνη. Για το δολωματικό ψεκασμό χρησιμοποιείται υδρολυόμενη πρωτεΐνη 2% και εντομοκτόνο 0,3% (δραστική ουσία) στα 100 λίτρα νερό.
 Στις περιπτώσεις που πραγματοποιηθεί ψεκασμός κάλυψης, ο πρώτος ψεκασμός θα πρέπει να γίνει με την αλλαγή του χρώματος των καρπών και να επαναλαμβάνονται κάθε 15-20 ημέρες, ανάλογα με τη διάρκεια δράσης του εντομοκτόνου και την ημερομηνία συγκομιδής.
 Επιπλέον η ΕΑΣΑΦ από τις παγίδες που έχει τοποθετήσει διαπίστωσε ότι υπάρχει πτήση του εντόμου σε ακτινιδοφυτείες. Για το σκοπό αυτό συστήνεται να τοποθετηθούν παγίδες παρακολούθησης του πληθυσμού της μύγας Μεσογείου.

ΠΗΓΗ: ΠΑΣΕΓΕΣ

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr