http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τα κρασιά της Κύπρου και πάλι στην Αθήνα


Το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα διοργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών του κυπριακού αμπελώνα.

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, από τις 14.00 έως τις 20.00, οι επαγγελματίες του κρασιού, της εστίασης, του ξενοδοχειακού χώρου, καθώς και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα σημαντικότερα δείγματα της σύγχρονης κυπριακής οινοποιίας.


Στην εκδήλωση που στόχο έχει να μας παρουσιάσει τη σύγχρονη εικόνα του κυπριακού κρασιού θα συμμετάσχουν 20 οινοποιοί, προσφέροντας στους επισκέπτες προς γευστική δοκιμή τις δημιουργίες τους.

Κυπριακά κρασιά από τις πλέον αξιόλογες τοπικές ποικιλίες: το λευκό Ξυνιστέρι με τη φρεσκάδα και τα λεμονώδη αρώματα και το ερυθρό Μαραθεύτικο με τη συνεκτική δομή, τη γεμάτη γεύση, τις βελούδινες τανίνες.
Δίπλα τους λευκά, ροζέ και ερυθρά, ξηρά και γλυκά, παλαιωμένα σε βαρέλι και φρέσκα χωρίς παλαίωση, από τις γνωστές κοσμοπολίτικες ποικιλίες.
Αδιαπραγμάτευτη κορωνίδα, η πολυβραβευμένη Κουμανδαρία. Το χιλιόχρονο κρασί από δύο γηγενείς ποικιλίες, το ντόπιο μαύρο και το Ξυνιστέρι, που έχει διαγράψει μια χωρίς προηγούμενο ιστορική διαδρομή, παραμένοντας σταθερά ψηλά.

Η συντονισμένη παρουσίαση των κυπριακών κρασιών στην Ελλάδα αντανακλά στο νέο, σύγχρονο και διαφορετικό κυπριακό οινικό οικοδόμημα.



Πληροφορίες:

τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr, www.wineplus.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr