http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Αποσύρθηκαν οι καταληψίες από το Σπίτι του Γάλακτος


ImageΤέρμα έθεσαν στην κατάληψη του «Σπιτιού του Γάλακτος» στο Παρίσι οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες του συνδικάτου Confederation paysanne, έπειτα από την έκδοση δικαστικής απόφασης για την απομάκρυνσή τους και τη δέσμευση του Γάλλου υπουργού γεωργίας να εξετάσει τα αιτήματά τους.
'; writethis(jsval);//-->
Το αγροτικό συνδικάτο στις 8 Σεπτεμβρίου προχώρησε στην κατάληψη του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία της διεπαγγελματικής ένωσης γάλακτος της Γαλλίας, ζητώντας να αντιπροσωπεύεται σε αυτή. Υπό το ισχύον καθεστώς, μόνο το πλειοψηφικό συνδικάτο FNSEA αντιπροσωπεύεται στη διεπαγγελματική γάλακτος και μπορεί να διαπραγματεύεται για την τιμή του γάλακτος.
Η υπόθεση έχει λάβει πολιτικές διαστάσεις στη Γαλλία, με τους δημάρχους πολλών γαλακτοπαραγωγικών περιοχών να έχουν ταχθεί υπέρ της ισότιμης αντιπροσώπευσης των αγροτών στη διεπαγγελματκή.
Η αποχώρηση των περίπου 40 μαχητικών αγροσυνδικαλιστών, οι οποίοι την τελευταία εβδομάδα είχαν προχωρήσει και σε απεργία πείνας, έγινε χωρίς επεισόδια, υπό το βλέμμα των αστυνομικών αρχών. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα La France Agricole, οι καταληψίες άφησαν το κτίριο σε άριστη κατάσταση.
 
Συνάντηση με υπουργό
Προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση ανάμεσα στα συνδικάτα, ο Γάλλος υπουργός Μπρούνο Λε Μερ θα συναντιέται τακτικά μαζί τους τακτικά, από τις 15 Οκτωβρίου και ως το Μάρτιο για να εξετάσουν από κοινού θέματα όπως η τιμή του γάλακτος, τα συμβόλαια, το μέλλον της ΚΑΠ.
 Η Confederation paysanne αποδέχτηκε την πρόταση για διάλογο αλλά ζητεί να τεθεί στην ημερήσια διάταξη και το θέμα της αντιπροσώπευσης. «Πλέον τίποτα δεν θα είναι όπως πριν στο τοπίο της γαλλικής γεωργίας (…) Ο αρχαϊσμός της αντιπροσώπευσης μας αφορά όλους», δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Confederation paysanne, εκφράζοντας την πίστη ότι η συμμετοχή του συνδικάτου τους στις διεπαγγελματικές ενώσεις είναι ζήτημα χρόνου.

http://www.agronews.gr/content/view/61214/42/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr