http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τις ΗΠΑ

 
Το ελληνικό γιαούρτι κατακτά τις ΗΠΑ
Το Eλ Ντοράντο του φαίνεται πως βρίσκει το ελληνικό γιαούρτι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς μετά τη σημαντική επιτυχία που σημειώνει εκεί το Total της ΦΑΓΕ τα τελευταία χρόνια, ήρθε η σειρά για το λανσάρισμα δύο νέων ελληνικών γιαουρτιών, από την Kraft Foods και την Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.
Η Kraft, ένας μη παραδοσιακός παίκτης στα γαλακτοκομικά, λάνσαρε αυτόν τον μήνα μία σειρά από ελληνικά γιαούρτια υπό το brand name Athenos, της ομώνυμης εταιρείας τροφίμων της οποίας είναι ιδιοκτήτρια. Το γιαούρτι κυκλοφορεί σε πέντε κωδικούς, απλό, με μέλι, με φράουλα, με ροδάκινο και
με βατόμουρο.

Σύμφωνα με την Kraft, η προϊοντική σειρά έχει μηδέν γραμμάρια λίπους και τη διπλή ποσότητα πρωτεΐνης από ένα κλασικό γιαούρτι. Σε promotion που πραγματοποιείται από τον προηγούμενο μήνα και για όλο τον Οκτώβριο, η προτεινόμενη λιανική τιμή είναι στα 0,99 δολάρια για τη συσκευασία των 150gr και στη συνέχεια η προτεινόμενη λιανική τιμή ανέρχεται στα 1,5 δολάρια. Για τα 450gr η προτεινόμενη λιανική τιμή κατά την προωθητική ενέργεια ανέρχεται στα 2,99 δολάρια ενώ στη συνέχεια διαμορφώνεται στα 3,29 έως 3,99 δολάρια.

Η σειρά διατίθεται στη Δυτική Ακτή στα καταστήματα Wal Mart από τον Σεπτέμβριο και στα καταστήματα Kroger και Jewel stores στις μεσοδυτικές πολιτείες από τον Οκτώβριο. Το α’ τρίμηνο του 2011 η σειρά θα κυκλοφορήσει σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Athenos, η οποία ανήκει στην Kraft Foods, παρασκευάζει τρόφιμα που βασίζονται στη μεσογειακή διατροφή, όπως φέτα, χούμους και pita chips.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος εισήλθε στην αμερικανική αγορά τον Απρίλιο και ήδη έχει εισπράξει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα. Η Dairy Olympus USA, η 100% θυγατρική της στις ΗΠΑ μάλιστα, θα ενισχυθεί με νέα στελέχη από την Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η αξία της αμερικανικής αγοράς γιαουρτιού υπερβαίνει τα 5,6 δισ. δολάρια.
Marketing Week Online( 1 Οκτωβρίου 2010)
 
http://www.marketingweek.gr/default.asp?pid=9&la=1&arId=32204

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr