http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Τζ. Καραμίχας: Το μάρκετινγκ είναι το κρισιμότερο σημείο για το εισόδημα των παραγωγών


 
«Το κρίσιμο σημείο για τον ελαιοκομικό τομέα, είτε αφορά το ελαιόλαδο, είτε τις βρώσιμες ελιές, είναι το μάρκετινγκ, αλλιώς δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε το εισόδημα του παραγωγού. Εάν δηλαδή δεν διευρύνουμε τις αγορές μας σε τυποποιημένο ελαιόλαδο, αν δεν αναστρέψουμε το ισοζύγιο μεταξύ χύμα και τυποποιημένων –προϊόντων να μην περιμένουμε ότι ο κλάδος θα έχει μέλλον» τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Eθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς, κ. Τζανέτος Καραμίχας, στην εναρκτήρια ομιλία του κατά την διάρκεια των εργασιών της ετήσιας τακτική Γενικής Συνέλευσης των μελών της Διεπαγγελματικής, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΣΕΓΕΣ στην Αθήνα.

Απευθυνόμενος προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Κανελλόπουλο, που παρίστατο εκπροσωπώντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, ο κ. Καραμίχας τόνισε πως απαιτείται μια μακροπρόθεσμη πολιτική προώθησης του ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών, παράλληλα με την δημιουργία μητρώου όλων των εμπλεκομένων στον ελαιοκομικό τομέα, ώστε να υπάρξει καθολικό νοικοκύρεμα του κλάδου και να πάψει η εσωτερική αγορά να είναι «ξέφραγο αμπέλι» σε ζητήματα ποιότητας και νοθείας των προϊόντων.
Επίσης, στα επείγοντα θέματα του κλάδου, που άπτονται των ζητημάτων της προώθησης ποιοτικών ελαιοκομικών προϊόντων, ο κ. Καραμίχας έθεσε το ζήτημα της γρήγορης διόρθωσης του φακέλου για
το Π.Ο.Π. ελαιόλαδο Καλαμάτας και τις ελιές με την επέκταση της γεωγραφικής περιοχής που εφαρμόζεται σε περιοχές των όμορων νομών της Μεσσηνίας.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου τόνισε μεταξύ άλλων πως η ύπαρξη της ΕΔΟΕΕ είναι ένα εργαλείο εθνικά αναγκαίο και χρήσιμο για τον ελαιοκομικό κλάδο, καθώς μπορεί να κάνει πράγματα τα οποία δεν μπορεί τα πραγματοποιήσει ο κρατικός μηχανισμός.
Επίσης, ο κ. Κανελλόπουλος έθεσε το θέμα της ανασυγκρότησης του συνεταιριστικού κινήματος, καθώς είναι ένας σημαντικός εταίρος στα ζητήματα που απασχολούν τον ελαιοκομικό κλάδο, και όχι μόνο. Ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα πως θα υπάρξει και πρωθυπουργική πρωτοβουλία, για την στρατηγική προώθηση της ελιάς και του ελαιολάδου στις αγορές του εξωτερικού, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής που αναπτύσσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/191b1ff0-2157-4f56-86b2-863e1a24e822

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr