http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::wine news::Γιορτή κρασιού στο Ρέθυμνο από 20 έως 27 Ιουνίου

 


Στο Ρέθυμνο θα "χτυπά" από τις 20 έως τις 27 Ιουνίου η "καρδιά της Κρητικής γης", καθώς στο δημοτικό κήπο της πόλης θα πραγματοποιηθεί η γιορτή κρασιού και παραδοσιακών προϊόντων. Φέτος, η καλοκαιρινή αυτή εκδήλωση του Δήμου Ρεθύμνου, ανοίγει τα φτερά της προς τη νεολαία, ενώ συνεχίζει την έκθεση προϊόντων της Κρήτης.
Η υπεύθυνη δημοτική σύμβουλος του τομέα Πολιτισμού και Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη - Μαμαλάκη ανέλυσε το σκεπτικό της φετινής εκδήλωσης, λέγοντας ότι στόχος είναι η ανάδειξη της κουλτούρας και του πολιτισμού και κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί το δημοτικό κήπο για να ζήσει τη μοναδική αυτή γιορτή. Όπως είπε, "βασικός κορμός της Γιορτής Κρασιού για το 2010 είναι το

εκθεσιακό της τριήμερο. Από την Τετάρτη 23 μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου, θα υπάρχει πλήρης έκθεση γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, εμπλουτισμένης με πολυδραστικές εκδηλώσεις".
Η υπεύθυνη του τομέα της νεολαίας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λένα Φωτοπούλου μίλησε για τη συμμετοχή των παιδιών στη Γιορτή: Νεολαιίστικα συγκροτήματα θα ψυχαγωγήσουν τους επισκέπτες με τις μουσικές τους προτάσεις. Τη Δευτέρα, στο άνοιγμα της γιορτής, θα υπάρχει μουσική από συγκροτήματα σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι διοργανωτές φέτος έδωσαν μεγάλη βάση στο τριήμερο από τις 23 έως τις 25 Ιουνίου με το κρασί και τους λειτουργούς του να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν άνθρωποι που δουλεύουν χρόνια και προσπαθούν να εξελίξουν την οινική ιστορία της χώρας.
Μεταξύ άλλων στο Ρέθυμνο την Πέμπτη 24 Ιουνίου, θα βρεθεί ο Δημήτρης Χατζηνικολάου, οινολόγος του Πανεπιστημίου του Μπορντό ( D.N.O), διπλωματούχος γευσιγνώστης (D.U.A.D), με μεταπτυχιακό Μaster (D.E.A.) στην αμπελουργία και διδακτορικό δίπλωμα στη εφαρμοσμένη μικρο-βιολογία, ο οποίος έθεσε τις βάσεις για τη διάδοση του νέου ελληνικού αμπελώνα στα σπίτια μας.
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου, ο Ηλίας Σκουλάς, κλαδικός συγγραφέας του κρασιού και ο Γιάννης Λεμονής δημοσιογράφος, μέσω ενός δρώμενου, κάνουν μια παρουσίαση της ιστορίας του κρασιού από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Η φετινή Γιορτή Κρασιού θα κλείσει με τη "νύχτα Ρεθυμνίων" στην οποία θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ρεθύμνου μαζί με 35 παιδιά της 5ης και 6ης δημοτικού που από πέρυσι εντάχθηκαν στη φιλαρμονική. Επίσης, θα συμμετέχουν και έξι μουσικοί από τις "Φωνές του Νότου." Χορηγός επικοινωνίας της Γιορτής Κρασιού και Παραδοσιακών Προϊόντων 2010 είναι η ΕΤ3.
http://www.paseges.gr/portal/cl/co/4c0e253a-3d0e-4027-9223-4e6968bbd644

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr