http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 8 έως 14 Μαΐου


Συνεχίστηκαν με κανονικούς για την εποχή ρυθμούς οι εξαγωγές κερασιών ακτινιδίων και φράουλας. Προβλέπεται να σταματήσουν οι εξαγωγές πορτοκαλιών ποικιλίας Valencia λόγω χαμηλής ζήτησης στις καταναλωτικές αγορές που οφείλεται στον ζεστό καιρό, ο οποίος στρέφει τους καταναλωτές στα θερινά φρούτα.

Υπήρξε μικρής έκτασης συγκομιδή και διακίνηση καρπουζιών θερμοκηπίου ατυποποίητων (με οχήματα αυτοκινητιστών και εμπόρων από βαλκανικές χώρες) και γεννάται το ερώτημα αν τηρήθηκαν οι διατάξεις για τυποποίηση και τήρηση των κανόνων ποιότητας.

Δεδομένου ότι η ουσιαστική συγκομιδή και εξαγωγή καρπουζιών, βερίκοκων και ροδάκινων, αναμένεται να αρχίσει στο τέλος Μαΐου, επιβάλλεται ο αυστηρός έλεγχος για την τήρηση των κανόνων ποιότητας, τυποποίησης και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών για να μη δυσφημιστούν τα προϊόντα μας στις καταναλωτικές αγορές, τόσο της κεντρικής Ευρώπης όσο και των Βαλκανίων αλλά και των υπολοίπων κρατών της Ανατολικής Ευρώπης.

Η ισπανική παραγωγή καρπουζιών είναι όψιμη. Αυτό σε συνδυασμό με την πρωιμότητα της ελληνικής παραγωγής αναμένεται να φέρει ισχυρό ανταγωνισμό και δυσμενείς προοπτικές στις τιμές, παρόλο που ήδη οι τιμές παραγωγού είναι χαμηλότερες κατά 30% από τις περσινές τιμές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών για την εβδομάδα από 8 έως 14/5/2010, είναι οι εξής:

  • Μανταρίνια: 31.652 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 20.625 τόνων
  • Πορτοκάλια: 236.521 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 192.790 τόνων
  • Λεμόνια: 326 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 333 τόνων
  • Γκρέιπ Φρούτ: 332 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 320 τόνων
  • Ακτινίδια: 45.545 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 38.360 τόνων
  • Αγγούρια: 19.493 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 16.992 τόνων
  • Μήλα: 12.903 τόνοι έναντι αντίστοιχων περσινών 7.081 τόνων

paseges.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr