http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::chef news:: MONTSE ESTRUCH στο SANI GOURMET '10

Την Παρασκευή ξεκίνησε με επιτυχία το Sani Gourmet '10. Την τιμητική τους στη φετινή διοργάνωση έχουν 13 γυναίκες σεφ, παγκοσμίου γαστρονομικού βεληνεκούς, που κλήθηκαν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
Ξεχωριστή προσωπικότητα ανάμεσά τους η Μontse Estruch, γεννήθηκε γαστρονομικά στο οικογενειακό El Cincle στη Vacarisses, μαθαίνοντας τα πρώτα μυστικά από τη μητέρα της.
Η σημαντικότερη περίοδος της καριέρας της που αποτέλεσε την επαγγελματική της ενηλικίωση ήταν

στις αρχές της δεκαετίας '90 όπου μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς σεφ όπως: Pierre Herme, Frederic Robert του Luis XV στο Μονακό, Cristophe Felder του Grillon Hotel στο Παρίσι. Με τους Bernars Benbassat και Mey Hoffmann έκανε την εισαγωγή της στη δημιουργική και εξωτική κουζίνα.
Συνεργάστηκε στενά με τον Ferran Adria του El Bulli με τη βοήθεια του οποίου εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο «25 Years El Cingle de Vacarisses», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα και στα Αγγλικά. Από το 1999 δημιουργεί και πάλι στο οικογενειακό El Cingle στο οποίο απέκτησε και το πρώτο της αστέρι Michelin.
Η κουζίνα της έχει επιρροές από παραδοσιακή Καταλανική κουζίνα που βασίζεται σε εποχιακά υλικά, haute κουζίνας και πάνω απ' όλα έχει τη δική της προσωπικότητα.
Ο ξεχωριστός τρόπος με τον οποίο δημιουργεί η Montse Estruch στη κουζίνα της θα μπορούσε να της δώσει το χαρακτηρισμό " κουζίνα των αισθήσεων".
Οι δημιουργίες της φαίνονται τόσο απλές αλλά συγχρόνως και τόσο πολύπλοκες και άρτια εκτελεσμένες.
Το μενού που απολαύσαμε χθες στο Byblos του Porto Sani Village ήταν:

Μία τριλογία Γαρίδα σε χρυσαφένιο αλάτι, Dumpling μελιτζάνας με λαρδί Colonnatta(από το ομώνυμο χωριό γνωστό παγκοσμίως για το λαρδί του) και Ανάμεσα σε γραμμές από ψητές πιπεριές. Συνοδεύτηκε από Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη


Λεπτή αρωματική ζύμη με αστακό, συνοδεύτηκε με Dog Point Sauvignon Blanc 2009(New Zealand)


Γεμιστό(με κιμά) καλαμάρι a la catalana, εδώ η πρόταση ήταν Μετόχι Χ Τσάνταλης 2009-εγώ συνέχισα με Dog Point.



Καραμέλες αρνιού με σάλτσα γλυκόριζας, οινική πρόταση το Μετόχι Χ Ερυθρός Τσάνταλης 2007


Ανανάς ψημένος με 10 μπαχαρικά πρόταση με Recioto di Soave 'Le Colombare' Pieropan, 2004


Tα χρώματα του κρασιού στα σύννεφα οινικη πρόταση με Mosato D' Asti, La Spinetta, 2005


krasiagr.blogspot.com

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr