http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news::Το Τυροκομείο της Ίου στις τελικές υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2010

http://www.asmandamados.com/images/home2.jpg

Συμμετοχή θα έχει η χώρας μας στις τελικές υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2010, τα οποία θα απονεμηθούν στις 31 Μαΐου σε ειδική τελετή στη Μαδρίτη, ανάμεσα στις 12 τελικές υποψηφιότητες που προκρίθηκαν από 338 συμμετοχές στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Νορβηγίας.

Πρόκειται για το τυροκομείο του Δήμου Ιητών και συγκεκριμένα για το έργο «Αναβίωση παραδοσιακών τύπων τυριού στη νήσο Ίο με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας». Τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία θεσπίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2006 για να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν τις δραστηριότητες δημόσιων φορέων, που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Το τυροκομείο του Δήμου Ιητών κατασκευάστηκε από τις τοπικές αρχές της Ίου το 2007, προκειμένου να αναζωογονηθεί η πλούσια παράδοση τυροκομίας του νησιού και να αυξηθεί το εισόδημα των γαλακτοπαραγωγών του.
Το τυροκομείο, πλήρως ανταποκρινόμενο στις εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές για την ασφάλεια των τροφίμων, παράγει πέντε είδη τυριών και η ετήσια παραγωγή του ανέρχεται στους 55 τόνους.

agrotypos.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr