http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::food news:: Σημαντικά βραβεία στα ελαιόλαδα της Κρήτης

http://www.agronews.gr/images/stories/proionta/elaiolada-mpoukalia2.jpg

Ο νομός Ηρακλείου ήταν η τιμώμενη ελαιοκομική περιοχή στο 4ο φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από 12 έως και 14 Μαρτίου, στον ΟΛΠ Πειραιά.

Στο φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τη Νομαρχία Πειραιά, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου συμμετείχε με δικό της περίπτερο, ενώ την κεντρική εισήγηση για την παραγωγή του ελαιόλαδου στον τόπο μας παρουσίασε ο αρμόδιος Αντινομάρχης Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Την Παρασκευή έγινε τα επίσημα εγκαίνια του φεστιβάλ από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή.

Το προεδρείο της τελετής εγκαινίων αποτελούσαν οι κκ. Μανούσος Μανουσάκης πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ελαιολάδου, Απόστολος Κυριτσάκης Καθηγητής πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής, Γεώργιος Αναστόπουλος Γενικός Γραμματέας Ε.Ο..Σ.Σ., Μιχάλης Διαμαντής Μέλος Ε.Ο.Σ.Σ., Σταύρος Μαρκάτος Αντινομάρχης Πρωτογενούς παραγωγής Νομαρχίας Πειραιά, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος Αντινομάρχης Παραγωγής και Ανάπτυξης Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μάρκος Μπόλαρης, ο Βουλευτής της Ν.Δ., υπεύθυνος τομέα Πολιτικής Ευθύνης, Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κασαπίδης, ο Νομάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Ε.Ν.Α.Ε. κ Δημήτριος Δράκος, ο Νομάρχης Πειραιά και συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ, Μέλος της Ε.Ν.Α.Ε. Γιάννης Μίχας, ο Μανούσος Μανουσάκης και ο Αντινομάρχης Ηρακλείου Ζαχαρίας Σπυριδάκης.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν η Υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή ο Υφυπουργός .κ Σταύρος Αρναουτάκης και ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας.

Παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιήθηκε συνέδριο για την Ελιά και το Ελαιόλαδο.

Την Παρασκευή 12/3/2010 και από τις 12,30-17.00 πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα ’’Το παρόν και η προοπτική του Ελαιολάδου και της επιτραπέζιας Ελιάς’’ με διοργανωτή το περιοδικό «Ελιά και Ελαιόλαδο» και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Στην Έκθεση συμμετείχαν με πανέμορφα περίπτερα οι Νομαρχίες Ηρακλείου, Πειραιά, Χανίων, Ρεθύμνου, Μεσσηνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Ηλείας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Χαλκιδικής, Αρκαδίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Τ.Ε.Δ.Κ. Χανίων, ο Δήμος Θάσου, το Επιμελητήριο Λέσβου,

Ζακύνθου, Κέρκυρας, Λακωνίας, Χαλκιδικής, ο Δήμος Γαργαλιάνων, Παραγωγοί, Τυποποιητές και άλλοι Φορείς.

Η σχολή Chef LE MONDE, είχε την ευθύνη της οργάνωσης γευσιγνωσίας με προϊόντα λαδιού και ελιάς με υπεύθυνο τον chef .κ. Κοκκάλα Παναγιώτη. Επίσης υπήρξε και διαγωνισμός Ελληνικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων στους νικητές απονεμήθηκαν το Σάββατο 13 – 3 – 2010, τα σχετικά βραβεία σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα Συνεδρίων του εκθεσιακού χώρου

Σημαντικά βραβεία στα λάδια της Κρήτης

Σημαντικά βραβεία απέσπασαν οι μονάδες τυποποίησης της Κρήτης στο 2Ο διαγωνισμό ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων.

Στην κατηγορία ισχυρής έντασης φρουτώδους με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η εταιρεία ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕ για το ελαιόλαδο «LIOKARPI ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ BIO». Στην ίδια κατηγορία αργυρό βραβείο πήρε ο συνεταιρισμός Κριτσάς, για το λάδι «Κριτσά Γαία». Χάλκινο βραβείο έλαβε η Ένωση Ηρακλείου για το λάδι της «Κνωσός Gold».

Στην κατηγορία μεσαίας έντασης φρουτώδους πήρε και αργυρό βραβείο η εταιρεία ΥΙΟΙ ΕΜΜ. ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗ ΟΕ για το ελαιόλαδο ««LIOKARPI ΠΡΩΤΟΓΕΡΑΚΗΣ BIO».

Στην ίδια κατηγορία χάλκινα βραβεία απέσπασαν η Ένωση Μεσαράς για το λάδι «Messara», η εταιρεία Botzakis S.A. για ελαιόλαδο ΠΟΠ Πεζά, η Λατζιμάς ΑΕΒΕΤΕ για το ελαιόλαδο «Λατζιμάς – Εξ. Παρθένο» και η επιχείρηση «Ευριπίδης Α.Ε.» για το λάδι της «Plora – Prince of Crete».

Πηγή: agronews.gr

Βρείτε εδώ τον σχετικό πίνακα με όλα τα Βραβεία για ελαιόλαδα στο 4ο Φεστιβάλ Ελιάς & Ελαιολάδου

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr