http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

::Nέο Προϊόν:: Περιζήτητο παγκοσμίως... κέικ με τυρόγαλα!

Περιζήτητο παγκοσμίως το κέικ με τυρόγαλα!

Από την Αμερική μέχρι τη Σιγκαπούρη, την Ινδία και την Κίνα έγινε γνωστό το κέικ από τυρόγαλα που εφηύρε ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας. Μάλιστα ο ίδιος… τρέχει και δεν φτάνει, προκειμένου να κλείνει συμφωνίες, μιας και το «πράσινο» κέικ έχει γίνει περιζήτητο.
Το περίφημο κέικ με γεύση βανίλιας ή σοκολάτας, προέκυψε μετά από ειδική επεξεργασία των αποβλήτων του τυρογάλακτος, τα οποία είναι ρυπογόνα. Μετά από πολλά πειράματα και προσπάθειες η ερευνητική ομάδα κατάφερε να παρασκευάσει από την πρωτεΐνη που απομονώνεται από το τυρόγαλα ένα κέικ με εκπληκτικές ιδιότητες.
Μετά λοιπόν από τον αμερικανικό στρατό που γεύεται το κέικ από τυρόγαλα στο πρωινό του, ο κ. Κουρέτας, ο οποίος μαζί με την ερευνητική του ομάδα δημιούργησαν το κέικ, δέχεται συνεχώς προτάσεις για συνεργασία από ολόκληρο τον κόσμο. «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με δύο γραφεία προκειμένου να προμηθεύουμε το κέικ σε εμπορικά πλοία στη Σιγκαπούρη. Είναι ένα τρόφιμο το οποίο περιέχει πολλά σημαντικά συστατικά και είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, πράγμα που το κάνει περισσότερο ελκυστικό», σχολίασε ο κ. Δημήτρης Κουρέτας.
Επιπλέον, ο κ. Κουρέτας με τους συνεργάτες του βρίσκεται σε συζητήσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, προκειμένου να σταλεί το κέικ από τυρόγαλα ως επισιτιστική βοήθεια στην Αφρική, καθώς αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
«Προσπαθούμε να πείσουμε και το Υπουργείο Εξωτερικών να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής του κέικ στην Αφρική, μία κίνηση που εντάσσεται στη βοήθεια προς τις χώρες με επισιτιστικά προβλήματα», σημείωσε ο Καθηγητής. Ωστόσο οι προτάσεις δεν σταματούν εδώ. Σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από την Κίνα για να εισάγουν το κέικ, ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με το τελωνιακό τους σύστημα.
Αυτή τη στιγμή όμως, η ερευνητική ομάδα βρίσκεται σε συνομιλίες για το κέικ ακόμη και με την Ινδία! «Διαιτολογικά κέντρα στην Ινδία έμαθαν από το διαδίκτυο για το κέικ και επικοινώνησαν μαζί μας, ζητώντας μας συνεργασία. Ούτε κι εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε να πιστέψουμε την ανταπόκριση που έχει η εφεύρεσή μας. Έχει γίνει πλέον ένα περιζήτητο προϊόν. Είναι μια καινοτομία που έχει τρομερό ενδιαφέρον», υποστήριξε ο κ. Κουρέτας.
Βέβαια οι προτάσεις για το κέικ είναι πολλές, μιας και διάσημες ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου από την Ιταλία και την Ισπανία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εντάξουν το κέικ στην καθημερινή διατροφή των αθλητών τους. Όμως ο κ. Κουρέτας δεν θέλησε να αποκαλύψει τα ονόματα των ομάδων, σημείωσε όμως πως εάν κλειστεί η συμφωνία θα γίνει πάταγος, μιας και οι εν λόγω ομάδες είναι γνωστές διεθνώς. Εκτός όμως από τη διεθνή αγορά, το κέικ από τυρόγαλα θα βρίσκεται και στα ελληνικά ράφια των σούπερ μάρκετ από τα τέλη του μήνα.

Πηγή: taxydromos.gr

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr