http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Όλα για το Κρασί


Το Elefsina Hotel πραγματοποιεί για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Genius in Gastronomy δυο σεμινάρια Γευσιγνωσίας Κρασιού!



Αθήνα, 3 Απριλίου 2013 Στις 17 και στις 24 Απριλίου, το Elefsina Hotel σε συνεργασία με την Genius in Gastronomy, προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία, τόσο για τους φίλους του κρασιού όσο και για τους επαγγελματίες της εστίασης. Δύο τρίωρες συναντήσεις που θα σας «μεθύσουν» με γνώση, ενώ η ειδίκευση του sommelier Γιώργου Λούκα θα σας αποκαλύψει όλα τα μικρά μυστικά θα θέλετε να ξέρετε για το κρασί.

Τετάρτη  17 Απριλίου – 19.00 με 22.00
 «Ποικιλίες και στυλ κρασιών»
Το πρώτο σεμινάριο κινείται σε τρεις εισαγωγικές θεματικές ενότητες, «Εισαγωγή στο κρασί», «Αρχές Γευσιγνωσίας» και «Κυριότερες ποικιλίες και στυλ κρασιών» και έχει σκοπό να θέσει τα θεμέλια για την βαθύτερη κατανόηση του κρασιού. Θα βοηθηθείτε ώστε να ανακαλύψετε
ποια γεύση ή στυλ κρασιού ταιριάζει περισσότερο σε σας και θα μάθετε με ποιο τρόπο να απολαμβάνετε κάθε φιάλη που επιλέγετε. Θα σερβιριστούν δέκα μοναδικά κρασιά, επιλεγμένα ειδικά με κριτήριο την εξαίρετη ποιότητά τους. Ένα πλούσιο πλατό τυριών και αλλαντικών θα συνοδεύσει τα κρασιά.

Τετάρτη 24 Απριλίου – 19.00 με 22.00
«Συνδυασμός φαγητού κρασιού»
Η θεματολογία του δεύτερου σεμιναρίου περιλαμβάνει «Συνδυασμό κρασί – φαγητό» και απαντά στα συχνά ερωτήματα  «Ποια λευκά ταιριάζουν με τα ζυμαρικά;», «Τα κόκκινα αναδεικνύουν καλύτερα το κρέας;» και «Είναι μύθος ότι δεν συνδυάζεται το λευκό κρασί με κρεατικά;». Σε αυτή τη συνάντηση θα μάθετε τα μυστικά του συνδυασμού φαγητού με κρασί και θα αναπτύξετε το προσωπικό σας γούστο. Θα σερβιριστούν οκτώ μοναδικά κρασιά, επιλεγμένα ειδικά με κριτήριο την εξαίρετη ποιότητά τους. Ένα μενού τεσσάρων πιάτων θα συνοδεύσει τη γευσιγνωσία και θα βοηθήσει στο να μελετήσουμε ευχάριστα τους συνδυασμούς.

*Στοιχεία για την Genius in Gastronomy
Στη GENIUS IN GASTRONOMY ο Γιώργος Λούκας με εμπειρία πολλών ετών και διακρίσεις στο χώρο της οινοχοϊας και της εστίασης καθώς και οι συνεργάτες του προτείνουν υπηρεσίες consulting σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις ενώ ταυτόχρονα οργανώνουν μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια που μυούν όσους ήδη γνωρίζουν σε βαθύτερα γνωστικά πεδία ενώ παράλληλα οι ερασιτέχνες wine lovers συνδυάζουν την απόλαυση με το ταξίδι στον κόσμο του κρασιού και των αποσταγμάτων, μέσα από θεωρητική κατάρτιση και γευστικές δοκιμές.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr