Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

8η χρονιά BACCANALIAE


Untitled-1.jpg













 

Η απόλυτη εμπειρία γευσιγνωσίας κρασιού!

Τα BACCANALIAE, τα οινο-γαστριμαργικά βράδια του SALE Ε PEPE, συνεχίζουν για όγδοη χρονιά, με τον απόλυτο συνδυασμό γεύσης και οίνου. Απολαύστε κάθε εβδομάδα, μέχρι τις 17 Απριλίου, τις πιο «ψαγμένες» εμπειρίες που συνδυάζουν εξαιρετικές ετικέτες κρασιού με γεύσεις βορειο-ιταλικής κουζίνας, στα καλύτερά της. Κλείστε θέση για τα πιο διάσημα οινοποιεία και δείπνο τεσσάρων πιάτων με αναπάντεχα προσιτές τιμές συμμετοχής.

Πέμπτη 21 Μαρτίου_Εσείς έχετε δοκιμάσει SANGIOVESE GRAND CRU;
Παλιές και πρόσφατες σοδειές Sangiovese από κορυφαίους παραγωγούς των περιοχών
Toscana και Emilia Romagna παρουσιάζονται αυτή την Πέμπτη καθώς η γευσιγνωσία περιλαμβάνει 2009 Vernaccia di S.Gimignano DOCG Fiore, 2007 Sangiovese di Romagna Superiore Torre di Ceparano Fattoria Zerbina και 1997 Sangiovese di Toscana La Corte , Castello di Querceto ( Greve in Chianti ), τα οποία θα συνοδεύσετε με χειροποίητα ζυμαρικά και άριστης ποιότητας αλλαντικά και κρεατικά.

Το ειδικά διαμορφωμένο δείπνο σας θα το απολαύσετε με 2000 Sangiovese di Romagna Superiore Riserva Leone Conti(Faenza) και θα περιλαμβάνει Pecorino di fossa con miele alla grappa, Σαλάτα πολύφυλλη με prosciutto Culatello di Zibello με αγκινάρες στο φούρνο και endives, Χειροποίητα strozzapreti με τσουκνίδες και καρύδια, Tagliata di Bistecca Fiorentina με δεντρολίβανο και pinzimonio από φρέσκια λαχανικά.

Για επιδόρπιο θα απολαύσετε il Tiramisu' Romagnolo με 1996 Albana di Romagna DOCG Arrocco , Fattoria Zerbina ( Faenza). Τιμή συμμετοχής € 40 /άτομο.

Τετάρτη 27 Μαρτίου_Ωδή στον Gaja
Αφήνουμε την εκλεκτή ποιότητα του οίκου Gaja να μας παρασύρει.
Δοκιμάζουμε Barbaresco, Barolo Sperss, Cab. Darmagi συνοδεία κατάλληλα διαμορφωμένου δείπνου 4 πιάτων με τιμή συμμετοχής €90 / άτομο. Σημείωση: οι κρατήσεις το συγκεκριμένο βράδυ δεν  μπορούν να ξεπεράσουν τα 10 άτομα.

Το φαινόμενο Gaja  
Το οινοποιείο Gaja ιδρύθηκε το 1859 από τον Giovanni Gaja, μόλις αφότου έφθασε η οικογένεια Gaja από την Ισπανία κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα. Η οικογένεια ξεκίνησε με μία ταβέρνα στην περιοχή Barbaresco, σερβίροντας τα κρασιά της με το φαγητό. Αυτή τη στιγμή το οινοποιείο Gaja παράγει κυρίως κρασιά Barbaresco και Barolo, Brunello αλλά και τη "Super-Tuscan" BOLGHERI rosso Ca'Marcanda. Ο σύγχρονος ιδιοκτήτης Angelo Gaja έχει αναγνωριστεί για την ανάπτυξη επαναστατικών τεχνικών οινοποίησης και χαρακτηρισμοί όπως "ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του Barbaresco" και "ο άνδρας που έσυρε το Piedmont στον σύγχρονο κόσμο” είναι συνηθισμένοι για τον Angelo Gaja και το κρασί Barbaresco έχει αναδειχθεί από αυτόν σε σύμβολο status.
Πέμπτη 4 Απριλίου_Sideways inspiration
Δοκιμάζουμε Pinot Grigio και Pinot Noir της περιοχής Alto Adige, από το νότιο Tyrol από τα οινοποιείαTiefenbrunner , Terlano  και Castel Juval  και δείπνο 4 πιάτων, με τιμή συμμετοχής €40 / άτομο.

Από την ταινία Sideways ο πρωταγωνιστής Miles περιγράφει την εμπειρία του για το Pinot Noir
 It's uh, it's thin-skinned, temperamental, ripens early. It's, you know, it's not a survivor like Cabernet, which can just grow anywhere and uh, thrive even when it's neglected. No, Pinot needs constant care and attention. You know? And in fact it can only grow in these really specific, little, tucked away corners of the world. And, and only the most patient and nurturing of growers can do it, really. Only somebody who really takes the time to understand Pinot's potential can then coax it into its fullest expression. Then, I mean, oh its flavors, they're just the most haunting and brilliant and thrilling and subtle and... ancient on the planet."

Πέμπτη 11 Απριλίου_Σαντορίνη, ο παλαιότερος αμπελώνας του κόσμου
Ταξιδεύουμε στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Σαντορίνη, στον παλαιότερο αμπελώνα του κόσμου, ηλικίας 3000 ετών, για να δοκιμάσουμε τα καλύτερα Cru συνοδεία δείπνου με εκλεκτά φρέσκα θαλασσινά. Τιμή συμμετοχής € 40 / άτομο.

Πέμπτη 17 Απριλίου_Παγκόσμια Ημέρα Οίνου & Σταφυλιού στην Αργεντινή
Η αυλαία των Baccanaliae πέφτει με αφιέρωμα στην Malbec World Day. Γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Οίνου και Σταφυλιού της Αργεντινής. Οι καλύτεροι παραγωγοί Mendoza και Salta, τα καλύτερα κρεατικά της Αργεντινής και ζωντανή μουσική με μελωδίες της κεντρικής Αμερικής και της Ισπανίας. Τιμή συμμετοχής € 40 / άτομο.

Ένας υπέροχος οινικός κόσμος…. μια καλή χρονιά και οι εξαιρετικές γεύσεις του SALE Ε PEPE υπόσχονται να σας μεταφέρουν στις πιο όμορφες και γευστικές περιοχές της Ιταλίας. Είκοσι χρόνια SALE & PEPE και η συνεχής αναζήτηση για τις καλύτερες πρώτες ύλες αλλά και το μεράκι του ιδιοκτήτη Ivan Ottaviani για τη μύηση των πελατών του εστιατορίου στις ιδιαίτερες πτυχές της ιταλικής γαστρονομίας και του κόσμου του κρασιού, συνεχίζονται άσβεστα.


SALE & PEPE, Κολωνάκι
Αριστίππου 34210 72 34 102Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη έως 00 30
Παρασκευή – Κυριακή έως 01 00Σάββατο μεσημέρι ανοικτά

SALE & PEPE, Μύκονος
Πλατεία Λάκας22890 24207Λειτουργία: Από 1η Μαΐου, 18:00-01:30

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr