http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού

 
 
«Οι Νέοι Αγρότες πιστεύουν στην αξία της εμπειρίας του φαγητού, ιδιαίτερα αν είναι με φημισμένα ποιοτικά προϊόντα της Ελληνικής γης», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, και υποστηρίζουν το Συνέδριο IMIC 2011 «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού», το οποίο θα γίνει 2-3 Φεβ 2011, στο Μέγαρο- Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.
Σκοπός του συνεδρίου «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού» είναι να συμβάλει στην κατανόηση της ολοένα και αυξανόμενης σημασίας που έχουν οι γευστικές εμπειρίες στον τουρισμό. Το συνέδριο είναι πολύ επίκαιρο γιατί η τουριστική βιομηχανία είναι στη μέση μιας μεγάλης στροφής στον τρόπο που οι διακοπές προωθούνται στην αγορά και συμβαίνει αυτό γιατί οι άνθρωποι αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
Το φαγητό, όταν προσφέρεται με τοπικά φημισμένα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα, εξασφαλίζει συσχέτιση με τους προορισμούς καθώς εκτός από φυσική ανάγκη εκπροσωπεί την ταυτότητα και τη μοναδικότητα ενός προορισμού, δίνοντας στους τουρίστες μια εικόνα του πολιτισμού του τόπου που
επισκέπτονται. Οι γεύσεις των τοπικών προϊόντων, το μαγείρεμα του φαγητού, η παρουσίασή του καθώς και το συνολικό περιβάλλον της εστίασης δημιουργούν αναμνήσεις που επηρεάζουν και πολλές φορές προσδιορίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία.
Σπουδαίοι ομιλητές που για πρώτη φορά συμμετέχουν σε συνέδριο τουρισμού στην Ελλάδα, θα αναδείξουν το θέμα και θα παρουσιάσουν προτάσεις και ιδέες άμεσα εφαρμόσιμες, για την αξιοποίηση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων στον τουρισμό, χωρίς δαπανηρές επενδύσεις.
Το συνέδριο «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού», 2-3/2/2011, έχει τεθεί υπό την αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού-ΕΟΤ, Δήμου Αθηναίων, Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας-ΞΕΕ & Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου-ΟΠΕ, και υποστηρίζεται από τους: Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου-ΣΕΟ, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ & Society of Incentives & Travel Executives-SITE Greece.
Η ΠΕΝΑ πιστεύει ότι η σύνδεση των φημισμένων ποιοτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων, με την τοπική παράδοση-πολιτισμό και το περιβάλλον, μπορούν να δημιουργήσουν ένα διακριτό ελληνικό τουριστικό «προϊόν», με δυνατότητες να οδηγήσει όλη την Ελλάδα στην «μετά κρίση» εποχή, και επιζητά συνέργειες προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και στο συνέδριο «Δίνοντας αξία στην εμπειρία του φαγητού», 2-3/2/2011, Μέγαρο.
Για πληροφορίες για την εγγραφή, τους εισηγητές, το πρόγραμμα και όλα τα τελευταία νέα για το συνέδριο: Τηλ. 210 9730697 begin_of_the_skype_highlighting              210 9730697      end_of_the_skype_highlighting, Fax 210 9767208, imic@heliotopos.net και στο http://imic2011.conferences.gr.

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr