http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Πρότυπο τιμολόγησης στο γάλα με βάση τα συστατικά

 
Πρότυπο τιμολόγησης που βασίζεται στα συστατικά του γάλακτος, προωθεί ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος, προκειμένου να διασφαλισθεί η δίκαιη τιμολόγηση του γάλακτος από το ενδεχόμενο νέο σχήμα μετά τη συγχώνευση των εταιρειών VIVARTIA και ΜΕΒΓΑΛ, αλλά και γενικότερα από τις γαλακτοβιομηχανίες.
Όπως αναφέρει σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη βουλή σχετικά με τη στήριξη των κτηνοτρόφων παραγωγών γάλακτος στη βόρεια Ελλάδα, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη, "το σύστημα αυτό, θα εξασφαλίζει ισχυρή διαπραγματευτική βάση για τους παραγωγούς, ενώ η αντικειμενικότητα στις μετρήσεις θα ελέγχεται από τα εργαστήρια του Οργανισμού.
"Άλλωστε", θυμίζει η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, "στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται σε επίπεδο ΕΕ, από την ομάδα ειδικών εμπειρογνωμόνων, στην οποία συμμετέχει και εκπρόσωπος
του υπουργείου, η εισαγωγή των συμβολαίων στις πωλήσεις του γάλακτος από τους παραγωγούς προς τις γαλακτοβιομηχανίες θα συνοδεύεται από την εφαρμογή ενός μοντέλου τιμολόγησης της πρώτης ύλης".
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Γάλακτος και Κρέατος έχει, ήδη, αναγγείλει τη διαθεσιμότητα των εργαστηρίων του Οργανισμού για την εφαρμογή ατομικών μετρήσεων των συστατικών του γάλακτος των γαλακτοπαραγωγικών ζώων, μέτρο το οποίο εφαρμόζεται προοδευτικά και σε συνεργασία με τις οργανώσεις των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στα προγράμματα γενετικής βελτίωσης.
Με τον τρόπο αυτό στηρίζεται ουσιαστικά, η τεχνική διαχείριση των κτηνοτροφικών μονάδων και τίθεται η βάση για την εισαγωγή του νέου συστήματος τιμολόγησης, σημειώνει επίσης η κ. Αποστολάκη.
Η υφυπουργός αναφέρεται στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της εγχώριας παραγωγής, της αντιμετώπισης του προβλήματος των ελληνοποιήσεων και την εξυγίανση του κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και ενημερώνει τη Βουλή ότι το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο νόμου για το "Θεσμικό Πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου-Οργάνωση Εποπτείας του Κράτους", με το οποίο θεσμοθετεί ως μορφή συνεταιριστικών οργανώσεων, Ομάδες Παραγωγών που θα πληρούν το Κοινοτικό κανονιστικό πλαίσιο, τους περιορισμούς και τις οριοθετήσεις του, ανεξαρτήτως μορφής καθώς επίσης θεσμοθετεί και τη Συμβολαιακή Γεωργία προκειμένου να προστατευτούν οι παραγωγοί.
"Πέρα από τη δημιουργία αποτελεσματικότερων ενώσεων, το νέο αυτό θεσμικό πλαίσιο αναμένεται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης των παραγωγών, τη ρύθμιση και σταθεροποίηση των προϊόντων και στην ομαλοποίηση της αγοράς", σημειώνει η κ. Αποστολάκη.

http://www.paseges.gr/portal/cl/co/94a42e1b-d811-446c-9c95-c238111625f8

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr