http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Tο καλάθι του Ηπειρώτη – Απολογισμός

Μεγάλη επιτυχία της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου σε εκδήλωση στην Αθήνα, καθώς και της σύγχρονης παρουσίασης του καλαθιού του Ηπειρώτη, με προϊόντα μικρών παραγωγών απ’ όλη την Ήπειρο. Η παρουσία δημοσιογράφων απ’ όλα τα μεγάλα περιοδικά, αλλά και από εξειδικευμένες εκδόσεις, όπως η εφημερίδα αγροτικών θεμάτων Agrenda, μας επέτρεψε να επικοινωνήσουμε, επιτέλους, τον πλούτο της Ηπείρου και τις δραστηριότητες της λέσχης. Ήταν πραγματικό το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, μια που σπανίως ακούγεται η Ήπειρος έξω από τα σύνορά της. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο “Κάπαρη”, όπου οι μάγειροι είχαν ετοιμάσει έναν μπουφέ από ηπειρώτικα εδέσματα, όλα υπό τη μορφή μπουκιάς, ώστε οι προσκεκλημένοι να δοκιμάζουν την ηπειρώτικη γαστρονομία, ενόσω λάμβανε χώρα η ενημέρωση. Ήταν παρόντες Ηπειρώτες παραγωγοί, που μπόρεσαν να μιλήσουν με τους εκπροσώπους του τύπου, να εκφράσουν τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους. Προϊόντα τους ήταν στη διάθεση των δημοσιογράφων για δοκιμή. Η επιτυχία της εκδήλωσης φαίνεται από την επικοινωνία που είχαν ενδιαφερόμενοι για τα προϊόντα μας από το εξωτερικό.
Το πρώτο βήμα που έκανε η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου θα το ακολουθήσουν πολλά άλλα, σχεδιασμένα με υπομονή και επιμονή, ώστε η Ήπειρος να αποκτήσει τη φωνή που της αξίζει.
Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μιας επιτροπής γευσιγνωσίας από τα μέλη της Λέσχης, της οποίας θα ηγείται o γιατρός Μηνάς Πασχόπουλος και η οποία θα προκύψει από εσωτερικό διαγωνισμό γευσιγνωσίας. Στη συνέχεια, θα καθιερώσουμε ένα σήμα ποιότητας ηπειρωτικών προϊόντων και ένα σήμα της Λέσχης Γαστρονομίας για τα εστιατόρια. Και τα δύο σήματα θα αποδίδονται μία φορά το χρόνο σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου, καλούνται όλα τα μέλη της Λέσχης που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό να υποβάλλουν αίτηση στον αντιπρόεδρο της Λέσχης, το μέγα συμποσιάρχη Θοδωρή Αλεξίου, αλλά επίσης καλούνται να υποδείξουν προϊόντα που να αντιστοιχούν στην ευρωπαϊκή ονομασία Προϊόντα Παραδοσιακά Ελεγχόμενα και άλλα βιολογικά ή παραδοσιακά προϊόντα.
Όλα αυτά θα τα συζητήσουμε στο επόμενο συμπόσιο της Λέσχης που θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, με θέμα το καθημερινό φαγητό στην Αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο.

                                                            Με γαστρονομικούς χαιρετισμούς
                                                            Ο πρόεδρος και Μέγας Γαστρονόμος
                                                            Αλέξανδρος Γιώτης 

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr