http://i1064.photobucket.com/albums/u369/ntararaki/animated119.gif

Join us Fandb-Gr - Facebook

Join us Fandb-Gr - Facebook
foodandbeverage-gr.blogspot.com

Follow us -Twitter

Συνέδριο Food Profit στο Ηράκλειο


Με στόχο την αναδιαμόρφωση συνταγών τυποποιημένων τροφών και γευμάτων για υγιεινότερη διατροφή, την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 09:00 π.μ. στην Αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Προγράμματος FOOD-PROFIT, της Διεύθυνσης της Οργάνωσης Δημόσιας Υγείας της Ε.Ε. με θέμα «Δημιουργία εργαλείου (HANCP) για τις ΜΜΕ.
Το πρόγραμμα έχει στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των διαταραχών βάρους με την προώθηση της καινοτόμου δραστηριότητας και της αναδιαμόρφωσης στις ΜΜΕ που δραστηριοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται μία πλουσιότερη ποικιλία υγιεινών προϊόντων στους πολίτες, συμβάλλοντας, τελικά, στη βελτίωση της ποιότητας των διατροφικών τους συνηθειών. Το πρόγραμμα προσθέτει κριτήρια διατροφικού ελέγχου στο κλασικό σύστημα HACCP – hazard analysis and critical control points (ΚΑΚΚΕ – κριτήρια ανάλυσης κινδύνων και κριτικού ελέγχου). Το αποτέλεσμα θα είναι το αποκαλούμενο σύστημα HANCP – Hazard Analysis and Nutritional Control Points (ΚΑΚΔΕ – Κριτήρια Ανάλυσης Κινδύνων και Διατροφικού Ελέγχου).
Το αναμενόμενο αποτέλεσμα του προγράμματος FOOD-PROFIT είναι η ανάπτυξη ενός νέου εργαλείου αυτό-αξιολόγησης, το οποίο θα περιλαμβάνει διατροφικά κριτήρια σχετικά με την παχυσαρκία όπως: τη συνολική ποσότητα λίπους, κορεσμένων λιπαρών, trans-ακόρεστων λιπαρών οξέων και τη συγκέντρωση άλατος και σακχάρων. Θα συμβάλει δηλαδή στη μεγαλύτερη διαφάνεια και αξιοπιστία κάθε βήματος της παραγωγικής διαδικασίας των ΜΜΕ που ασχολούνται με την παρασκευή τροφών και γευμάτων, γεγονός που αποτελεί παράγοντα-κλειδί μίας σωστής ανταγωνιστικής πολιτικής στην αγορά. Το πρόγραμμα FOOD-PROFIT ευελπιστεί να αυξήσει τις γνώσεις και την πληροφόρηση – τόσο των καταναλωτών όσο και των επιχειρήσεων – γύρω από έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Συντονιστής του Προγράμματος είναι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Υγείας Βαλεαρίδων Νήσων και εταίροι εκτός της Περιφέρειας Κρήτης οι:
•Ξενοδοχειακό Τμήμα Βαλεαρίδων Νήσων, Ισπανία
•Πανεπιστήμιο της Βιέννης, Αυστρία
•Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας, Πολωνία
•Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Κέντρο, Γερμανία
•Υπουργείο Υγείας, Κύπρος
•Αντιπροσωπεία Υποστήριξης της Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σλοβακία
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ FOOD-PROFIT
09:00 – 09:20   Εγγραφή συμμετεχόντων
09:20 – 09:30 Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αθανάσιου Καρούντζου.
Εισήγηση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος FOOD PRO-FIT, κ. Antoni Colom. 
09:30 – 10:00   Επισκόπηση του προβλήματος του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας στην Κρήτη από τον Δρ. Αντώνιο Παναγιωτόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης.
10:00 – 10:40   Ο ρόλος του διαιτητικού λιπιδίου, των παραδοσιακών τροφίμων και των μικρών επιχειρήσεων στην παχυσαρκία και την υγεία από το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου.
10:40 – 11:10   Συνέντευξη Τύπου / Διάλειμμα Καφέ
11:10 – 11:30   Το πρόγραμμα FOOD PRO-FIT και το εργαλείο HANCP στο πλαίσιο Αξιολόγησης του Αντίκτυπου Υγείας από το Περιφερειακό Υπουργείο Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων, κ. Antoni Colom.
11:30 – 12:45   Το πιλοτικό πρόγραμμα FOOD PRO-FIT. Μια νέα εμπειρία για τις ΜΜΕ από την Ισπανία και τη Γερμανία από το Περιφερειακό Υπουργείο Υγείας των Βαλεαρίδων Νήσων, κα. Marta Autonell και κ. Manuel Moñino. Μια αναδιατύπωση του εργαλείου HANCP θα παρουσιαστεί απευθείας (on line) μελετώντας τις διαφορετικές περιπτώσεις.
12:45 – 13:30   Συζήτηση και ερωτήσεις
13:30   Λήξη της ημερίδας FOOD PRO-FIT
13:30 – 14:30   Γεύμα
http://www.agronews.gr/content/view/60207/67/lang,el/

Τρόφιμα και Ποτά



by foodandbeverage-gr & kariera.gr